12.2.2014 10:47

Κουβέντα για την ταμπακιέρα

ΑΛΛΟΘΙ ΝΕ. ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Κοιν.Σ.Επ. ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ

Πίσω από το δάκτυλο της επιχειρεί να κρυφτεί η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Σαν να μην προηγήθηκε απολύτως τίποτα το προηγούμενο διάστη-μα, σαν να μην αποφασίστηκαν και να συνάφθηκαν από τον Δήμο Χίου, "μάτια μά-τα" οι συμβάσεις με τη συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε ένα φιλολογικού περιεχομένου κείμενο υπέρ των ΚΟΙΝΣΕΠ από το οποίο επιμελώς απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στον δήμαρχο Π. Λαμπρινούδη, στις επιλογές του και στην πολιτική δίωξη Σκούφαλου από τον κ. Μήτσουρα.
Η ανακοίνωση
"Η σημερινή κρίση είναι πρωτίστως πολιτισμική – κρίση αξιών και εξ αυτών οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο εκτίμησης και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ας δούμε την κρίση ως γνώμη, εκτίμηση, αποτίμηση, επιλογή, προτίμηση, δοκιμή δεξιότητας ή δύναμης, άμιλλα, αγώνα, έκβαση, αποτέλε-σμα, λύση μιας υπόθεσης.
Στην περίπτωση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν. Σ. Επ.), όλοι όσοι αναζητούν ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ικανό-τητες δρουν συλλογικά για να στηρίξουν τον τόπο τους. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι που συμμετέχουν, το συλλογικό όφελος και το κοινωνικό συμφέρον: Στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών σε τομείς όπως πολι-τισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων.
Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη διάδοση των Κοιν. Σ.Επ. σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου δραστηριοποιούνται για πάνω από 2 δεκαετίες. Αυτό, γιατί η κεντρική πολιτική επιλογή της πολιτείας ήταν ως πρόσφα-τα η διοχέτευση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο κράτος και τους ΟΤΑ με τα γνωστά αποκαρδιωτικά αποτελέσματα (αδιαφάνεια, πελατειακές σχέσεις, διορισμοί στο δημόσιο, stage κλπ). Αυτή η πολιτική έχει πλέον εγκαταλειφ-θεί (Ν.4019/2011). Οι πόροι του ΕΚΤ ΔΕΝ μπορούν πια να γίνονται αντικείμενο εκ-μετάλλευσης ούτε από το κράτος, ούτε από τους ΟΤΑ, αντιθέτως προορίζονται απευ-θείας για την κοινωνία των πολιτών.
Οπότε, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ στηρίζει το θεσμό των Κοιν. Σ.Επ. με την αυτο-νόητη βέβαια προϋπόθεση της εφαρμογής απ΄ όλους τους εμπλεκομένους των όρων διαφάνειας κ αξιοκρατίας, όπως σαφώς ορίζονται στο θεσμικό της

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ