14.7.2014 22:00

Το κόστος θα κρίνει τη γραμμή Χίου- Κωνσταντινούπολης

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Σειρά επαφών, σε πρώτη φάση με τοπικούς παράγοντες, θα προκαλέσει το Επιμελητήριο Χίου μετά τη σύμφωνη γνώμη των μελών του να διερευνήσει τις προοπτικές εποχικής σύνδεσης του νησιού με την Κωνσταντινούπολη.
Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκε τον πρώτο λόγο να έχουν οι τοπικοί φορείς που θα κληθούν να αποφανθούν με τη σειρά τους αν το εγχείρημα έχει περιθώρια εφαρμογής.
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου θα προσκαλέσει σε συναντήσεις τον Δήμο και την Περιφέρεια για να εξεταστεί η οικονομική δυνατότητα του κάθε φορέα στις δεδομένες απαιτήσεις που θα προβάλλει όποια αεροπορική εταιρία ενδιαφερθεί να συνδέσει τη Χίο με την Κωνσταντινούπολη την καλοκαιρινή περίοδο του 2015, αφού θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα απαιτηθεί η οικονομική κάλυψη κάποιων θέσεων σε κάθε πτήση, ώστε το δρομολόγιο να καταστεί βιώσιμο.
Στη συνέχεια και εφόσον οι φορείς συμφωνήσουν, το ζήτημα θα μεταφερθεί σε επόμενη συνάντηση με τις αεροπορικές εταιρίες με τις οποίες θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση.
Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν το τουριστικό ρεύμα της Κωνσταντινούπολης μπορεί να συμπεριλάβει τη Χίο, αν συνυπολογιστεί και η διάθεση των ομογενών να συνδεθούν απευθείας από την Αμερική με την συμπρωτεύουσα της Τουρκίας και από εκεί έρχονται στη Χίο.

Από ρεύμα μέχρι δέστρες
Πέραν των παραπάνω το Επιμελητήριο ενέκρινε την οικονομική συμβολή του στην διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα σκαφών που θα διεξαχθεί στη Χίο το επόμενο διάστημα και θα έχει ως προορισμό το λιμάνι της Λαγκάδας. Μάλιστα το Επιμελητήριο προχώρησε με δικά του έξοδα και στην τοποθέτηση δεστρών και άλλων απαραίτητων για τη διενέργεια του αγώνα μέσων, καθώς το Λιμενικό Ταμείο δήλωσε πως δεν διαθέτει χρήματα για τον εξοπλισμό του λιμανιού της Λαγκάδας.  
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ