23.4.2013 11:30

Κόντρα και για τη δωρεά δυο σκαφών

- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Ε. ΔΥΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ

Δυο υπερσύγχρονα σκάφη περιπολίας δώρισε στο Λιμενικό Σώμα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε εδική εκδήλωση, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη.

Στις αντίξοες ανισορροπίες που σήμερα εξελίσσονται με ταχύτητα, η σωφροσύνη και οι εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησής μας, θα μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε και τις αδικίες που ξεκινούν από το παρελθόν και δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν μέχρις στιγμής να διορθωθούν. Εκείνο που έγινε πραγματικότητα χωρίς αμφιβολία, είναι η ενίσχυση του ρόλου του Λιμενικού Σώματος. Με το νέο Νόμο που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα αποκτά την επάρκεια και δυναμικότητα που απαιτείται για να επιτυγχάνει στην αδιαίρετη αποστολή του: την άσκηση προληπτικής και κατασταλτικής αστυνομικής δράσης στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και την εξειδικευμένη υποστήριξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Η αποψινή εκδήλωση αποδεικνύει, με εμφατικό τρόπο, την αναγνώριση που χαίρει το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα στέκεται πάντοτε, στο πλαίσιο της αποστολής του, αρωγός του Έλληνα ναυτικού και του ελληνικού πλοίου”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

 

 

ΘΟΔ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ

“Εθνικό μας καθήκον”

Στην ανάγκη η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών να συνεισφέρει με όποιο μέσο και τρόπο μπορεί στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θοδ. Βενιάμης.

“Νοιώθουμε πράγματι, πέρα από την επιθυμία και τη χαρά, εθνικό καθήκον μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του λιμενικού σώματος και να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που το επανδρώνει τα πιο κατάλληλα και σύγχρονα επιχειρησιακά εφόδια για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη εκτέλεση του δύσκολου έργου του. Ιδιαίτερα στη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, η ανάληψη του κόστους αγοράς των δύο ταχύπλοων στρατιωτικών σκαφών αποτελεί μία νέα ευκαιρία για την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια να σταθεί αρωγός στην κοινωνία μας με πράξεις στοχευμένης προσφοράς.

Με την υπογραφή της παραγγελίας σήμερα, είμαι βέβαιος ότι σύντομα το Λιμενικό μας Σώμα θα έχει στη διάθεσή του δύο από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα μοντέλα ταχύπλοων σκαφών, τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των έμπειρων και ικανών ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, με σκοπό την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα”.

 

Έντονη αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ

 

“Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων. Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και το χειρότερο με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας.

Είναι τέλος πρωτοφανές το γεγονός – για το οποίο και ζητάμε εξηγήσεις – ότι δόθηκε εντολή το μεσημέρι στο προσωπικό του Υπουργείου να διακόψει την εργασία του στις 3 και να απομακρυνθεί από το κτίριο ενόψει της επίσκεψης. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης και για κοπανατζήδες. Σήμερα έδωσε άδεια σε όλους καθ΄ υπέρβαση του ωραρίου ολοκλήρωσης της εργασίας του καθένα. Ίσως το έκανε από σεμνότητα … για να μην τον αποθεώσουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖα για την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

 

Απάντηση από τον Μουσουρούλη  

“Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δίνει νυχθημερόν υπεράνθρωπο αγώνα στις ελληνικές θάλασσες, για να θωρακίσει τη χώρα μας από την παράνομη μετανάστευση. Σε μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, οι Έλληνες πλοιοκτήτες στηρίζουν έμπρακτα αυτό τον αγώνα, με τη δωρεά δύο υπερσύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων περιπολικών σκαφών.

Προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει, με επίσημη μάλιστα ανακοίνωση, τη δωρεά αυτή. Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα θωρακίσει και είναι σαφές ότι χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία των Ελλήνων που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και το κάνουν.  

Το ψεύδος περί δήθεν πρόωρης αποχώρησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό.

Είναι γνωστό από καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η λογική έχουν πάρει διαζύγιο. Αυτό που έγινε σήμερα προφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει, προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση, να υιοθετήσει ακόμα και αντεθνικές θέσεις.

Τώρα τον ενοχλούν ακόμα και οι δωρεές! Ή μήπως ενοχλεί το αντικείμενο της δωρεάς και η αντιμετώπιση των κυμάτων της παράνομης μετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μπαίνουν ανεμπόδιστα στη χώρα;”, απαντά ο Κ. Μουσουρούλης.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ