21.5.2012 16:28

Κόντρα έφεραν τα σπήλαια

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ»

Στην «Προμηθευτική Α.Ε.» τελικά παραχωρήθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, η χρήση των σπηλαίων των Ολύμπων και του Αγίου Γάλακτος, παρά τις εκ των έσω βολές που δέχθηκε ο Π. Λαμπρινούδης, από Π. Φλάμο και Μ. Γιαννάρα που διαφώνησαν ανοιχτά με την επιλογή του δημάρχου.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Χίου η χρήση των Σπηλαίων με απόφαση του Υπουργείου παραχωρήθηκε από την πρώην αναπτυξιακή της ΝΑΧ την ΕΝΑ Χίου στο δήμο, ο οποίος έχει μερίδιο κατά 38%.
«Προτείνουμε να αναλάβει η Προμηθευτική την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, αφού είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να λειτουργήσει τα σπήλαια και να λάβει και το προσδοώόμενο όφελος από αυτή τη δράση», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Π. Φλάμου ο οποίος τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα και εκκαθαριστής της Ανώνυμης Εταιρείας της πρώην ΝΑΧ, ο οποίος ζήτησε για τρεις μήνες μέχρι δηλαδή και την οριστική εκκαθάριση ο δήμος να παραχωρήσει το μερίδιό του στην ΕΝΑ, προκειμένου να πληρωθούν οι 5 μόνιμοι εργαζόμενοι της εταιρίας που εδώ και αρκετούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
«Σας ζητάω σήμερα να κάνετε μία παραχώρηση μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ζητάω για τελευταία χρονιά να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη δράση η ΕΝΑ μήπως και πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα αναγκαστώ τέλος Ιουνίου να τους απολύσω αφού το νομικό καθεστώς δεν επιτρέπει τη μεταφορά τους σε άλλο φορέα», είπε ο κ. Φλάμος.
«Εμείς από την αρχή λέγαμε ότι δεν θα πρέπει να κλείσει η ΕΝΑ γιατί αν έκλεινε αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονταν στο δρόμο. Ας αναλάβει τις ευθύνες της η Π.Ε. Χίου και η περιφέρεια που για 250.000 ευρώ ζητούσαν επιμόνως να κλείσει η αναπτυξιακή. Αρκετές σκοτούρες έχουμε στο κεφάλι μας, δεν θα μας φορτώσετε και τις ευθύνες της Περιφέρειας», ήταν η οργισμένη αντίδραση του δημάρχου.
Βολές πάντως για την επιλογή του να δώσει τα σπήλαια στην «Προμηθευτική», δέχτηκε ο δήμαρχος Χίου και από τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μ. Γιαννάρα ο οποίος εντοπίζοντας δυστοκίες στο εσωτερικό της «Προμηθευτικής» και ιδιαίτερα στη συνεννόηση των μελών της διοίκησης ανέφερε ότι τα σπήλαια θα πρέπει να τα διαχειριστούν ή η ΔΗΚΕΧ ή το ΝΠΔΔ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ