10.7.2015 17:47

Κων/νος Δεστούνης: «Είναι μύθος η φυγή στο εξωτερικό για μουσικές σπουδές»

Ενθουσιασμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος  εμφανίστηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ίδρυμα «Μαρία Τσάκου», ο βραβευμένος πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης. Όπως τόνισε είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί ρεσιτάλ πιάνου στη γενέτειρα της μητέρας του και υπογράμμισε ότι η αυριανή παράσταση απευθύνεται σε όλους τους φίλους της μουσικής. «Έχω δώσει ρεσιτάλ στα πιο σημαντικά και σπουδαία πολιτιστικά κέντρα του κόσμου αλλά η αυριανή παράσταση είναι πολύ σημαντική για εμένα. Για πρώτη φορά απευθύνομαι στο Χιώτικο κοινό και θέλω να τονίσω ότι έχουν επιλεγεί μουσικά κομμάτια που έχουν σχέση με τα νησιά σε μουσική Χατζηδάκη και άλλων σημαντικών συνθετών και είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Η αυριανή εκδήλωση δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους ή τους ειδικούς του πιάνου», επισήμανε ο Κων/νος. Ο εικοσιτετράχρονος πιανίστας ολοκλήρωσε το τμήμα μουσικών σπουδών την βασική του εκπαίδευση και έλαβε το μάστερ του από το Πανεπιστήμιο της Αυστρίας. «Παίζω πιάνο από τα έξι μου χρόνια. Όλες μου τις σπουδές τις πραγματοποίησα στην Ελλάδα με εξαίρεση το μάστερ μου. Είναι μύθος ότι όποιος θέλει να σπουδάσει μουσική πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει στο εξωτερικό», είπε με νόημα.

Ο διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», Π. Καλογεράκης προσκάλεσε όλους τους Χιώτες να δώσουν αύριο το παρόν στο Ομήρειο για να απολαύσουν μια σπουδαία μουσική βραδιά. «Θα είναι ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας. Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα τόσο μεγάλο καλλιτέχνη που διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ