4.9.2012 19:14

Κολυμπήθρα του Σιλωάμ

ΚΑΘΑΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΠΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 
Να δώσει ένα καθαρό  ιδεολογικό του στίγμα και  να χαράξει πειστική και εφαρμόσιμη στρατηγική για την πορεία της χώρας και του κόμματος, ζητούν από το ΠΑΣΟΚ τα στελέχη του, αν θέλει να πρωταγωνιστήσει και πάλι κάποτε στο πολιτικό  σκηνικό του τόπου. Συμφωνώντας  με την ανακοίνωση της νομαρχιακής Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι η διαδικασία ανασύστασης και ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει αλλά δεν διστάζουν να επισημάνουν ότι πρέπει το κόμμα να αποκτήσει την δυνατότητα  δώσει και πάλι όραμα και αισιοδοξία στην κοινωνία, την οποία έχει  απογοητεύσει.
 
Άρνηση
 «Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο», απάντησαν τα περισσότερα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αρνούμενα να καταθέσουν την θέση τους  για το παρόν και το μέλλον του κόμματος, με την ευκαιρία της 38ης επετείου από την δημοσιοποίηση της ιδρυτικής του διακύρηξης στις 3 Σεπτέμβρη του 1974.
Με πολύ κόπο καταφέραμε να μιλήσουμε με κάποια που διαχρονικά έχουν δείξει ότι δεν κρύβονται, έχουν πάντα την επίγνωση της πραγματικότητας, του λόγου και των ευθυνών  τους, για τις οποίες δεν διστάζουν να μιλήσουν, αλλά και να τις αναλάβουν.
 
 
T. Αλοιμόνου: «Διαδικασία ανασύστασης»
« Η 3η του Σεπτέμβρη είναι μια ημερομηνία που ανήκει κατ’ αρχήν στο ΠΑΣΟΚ και σε κανένα άλλο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαγράψει μια ιστορική πορεία που δεν μπορεί κανείς να τη ματαιώσει και να τη διεκδικήσει. Στηριζόμενο σε αυτή την ιστορική πορεία αλλά και στις σχέσεις που είχε με το λαό, οι οποίες ακόμη και αν τραυματίστηκαν τα τελευταία χρόνια με τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο τόπος μας, δεν έχουν διαρραγεί. Ξεκινάει μια νέα διαδικασία ανασύστασης και ανασυγκρότησης η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ ξανά σε πρωταγωνιστικό σκηνικό του τόπου».
 
 
Δ. Χωριατάκη: «Καθαρό ιδεολογικό στίγμα»
« Με καλύπτει απόλυτα η ανακοίνωση της νομαρχιακής. Αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή το κόμμα να ξαναμπεί μπροστά. Όλοι πρέπει να βγουν μπροστά και να δουλέψουν, αρκεί όμως και το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τον προσανατολισμό του. Το βασικότερο όμως είναι ότι πρέπει να δώσει ένα καθαρό  ιδεολογικό του στίγμα, να χαράξει μια στρατηγική που θα πάει τη χώρα παραπέρα να αποσαφηνίσει ποιο είναι, τι θέλει τι πρεσβεύει και ποια είναι η στρατηγική από εδώ και μπρος  για την πορεία της χώρας. Αυτό είναι το καθοριστικό.
Πρέπει να δώσει και πάλι ένα όραμα και αισιοδοξία  ειδικά στη νεολαία, αλλά και σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία, που τα έχει απόλυτη ανάγκη».
 
 
Ν. Σφακιανούδης: «Προσαρμογή»
«Τα αιτήματα όπως διατυπωθήκαν την 3η Σεπτέμβρη για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία εκφράστηκαν πριν από 38 χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν αιτήματα τα οποία οφείλουμε να προσαρμόσουμε στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας. Το χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η πρωτοπορία στις ιδέες και στις πράξεις». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ