17.6.2014 17:27

Κόκκινος και Φαφαλιού στην «Οδύσσεια»

ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Τόλης Κόκκινος και η Γιάννα Φαφαλιού έχουν συναντηθεί καλλιτεχνικά πολλές φορές στο παρελθόν. Φέτος ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μία ξεχωριστή πρόταση, σε μια επίσης ξεχωριστή βραδιά στην «Οδύσσεια». 

«Το ταξίδι της Μπαλάντας» είναι η μουσική πρόταση που υποστηρίζουν η υπέροχη φωνή της Γιάννας Φαφαλιού και το μοναδικό ηχόχρωμα του Τόλη Κόκκινου στο πιάνο και τη φωνή την Παρασκευή και το Σάββατο στις 22.00 στο γνωστό πλέον για τις εκδηλώσεις του wine bar στην Προκυμαία.

Βραβευμένος συνθέτης και ενορχηστρωτής ο Τ. Κόκκινος συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ η μουσική του για το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων» σε σκηνοθεσία Φωτεινής Γκάβαλου έκανε το γύρο του κόσμου.
Εμφανίσεις με Paco Penna, Dulce Poutes ,Θεοδωράκη, Αλεξίου, Φαραντούρη, Γαλάνη , Παπακωσταντίνου, Λέκκα ,Πολυκανδριώτη, Νταλάρα,Στόκα, συναυλίες σε Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βεάκειο, Κατράκειο, Εθνικό θέατρο, Shangai, Maestro International Festival Βελιγράδι , BPC Boston USA αλλά και το ποικίλο συνθετικό και ενορχηστρωτικό του έργο στο στούντιο συνθέτουν το παζλ της πλούσιας καριέρας του.

Η Γιάννα Φαφαλιού,ξεκίνησε να τραγουδά σε ηλικία 8 ετών, παράλληλα με τις σπουδές της στο πιάνο, στο Εθνικό Ωδείο Χίου. Ακολούθησαν μικρά σχολικά γκρουπάκια, η Μυροβόλος, όπου «μαθήτευσε» στο πλευρό του Παντελή Θαλασσινού και στη συνέχεια το «Χάραμα» στη Χίο, όπου πρωτοσυνεργάστηκε με τη Γιώτα Νέγκα.
Αργότερα, με την είσοδό της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο πρόγραμμα Ψυχολογίας, συνεργάστηκε με το Βασίλη Λέκκα και τον Κώστα Μάτζιο στον «Τρελλό Μουσώνα», ακολούθησε η Μουσική Σκηνή «Ρόπτρο» στα Εξάρχεια και στη συνέχεια ήρθε ο «Σταυρός του Νότου» για δύο συνεχόμενα χρόνια. Εκεί, στη μεγάλη σκηνή, συναντήθηκε μουσικά με τους αδελφούς Κατσιμίχα, το Νίκο Παπάζογλου, το Μιχάλη Κακέπη, το Γιώργο Αλουπογιάνννη, το Δημήτρη Λιόλιο, τον Κώστα Γαλίτη, τη Μαρία Ιακώβου, συνεργασία που ηχογραφήθηκε ζωντανά και από τη LYRA.
Το Μάιο του 2004 ήρθε η διάκρισή της στο διαγωνισμό “Eurostar” της κρατικής τηλεόρασης, όπου κατέλαβε την Τρίτη θέση και συμμετείχε στα φωνητικά στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στην Eurovision της Κωνσταντινούπολης και η συνεργασία της με το Στέλιο Ρόκκο και το Γιάννη Βαρδή στο «Μωβ» το 2005.
Ακολούθησε η «Εξέδρα» στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Πέτρο Βαγιόπουλο, το Λάμπρο Καρελά και το Γιώργο Περαντάκο, και αργότερα, το 2007, το «Χάραμα» στην Πάτρα μαζί με το Θοδωρή Παπαδόπουλο και τη Μαριώ.
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο πλευρό του Παναγιώτη Μάργαρη σε συναυλίες του ανά την Ελλάδα και συνεχίζει τις μουσικές εμφανίσεις της μαζί με τον πιανίστα Τόλη Κόκκινο σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.
Έχει σπουδάσει φωνητική δίπλα στη Δέσποινα Κάτσαρη και στη δισκογραφία έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές : «Stavros tou Notou Live» – Ζωντανή ηχογράφηση από τη Lyra, « Ο Άλλος» σε μουσική Κωστή Ζευγαδέλλη και στίχους Γιώτας Βασιλακοπούλου και «Ό,τι αγαπώ το ‘χεις κλέψει» σε μουσική των SynthLoverz και στίχους Σοφίας Αργυροπούλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ