30.4.2012 19:03

«Κόκκινη κάρτα» στον καλεσμένο τους

• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΟΕΒΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Αγενής οικοδεσπότες ή … μυρίστηκαν εγκαίρως το λάθος τους; Ο χρόνος θα δώσει την απάντηση στο ερώτημα μετά την αποβολή του εκπροσώπου του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών από το κτίριο του Επιμελητηρίου, μολονότι προσκεκλημένος της Ο.Ε.Β.Ε. και του Εμπορικού Συλλόγου.
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν οι δυο τελευταίοι φορείς διοργάνωσαν στο Ομήρειο ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Χάρη Βασιλειάδη, ως εκπρόσωπο του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών. Αντικείμενο της ομιλίας ήταν το πώς καταναλωτές και επιχειρήσεις θα αντιδράσουν στις πιέσεις που ασκούνται από τις τράπεζες για την εξόφληση δανείων και πιστωτικών καρτών. Όσοι την παρακολούθησαν – και ήταν περιορισμένος ο αριθμός – άκουσαν πράγματα που, αν είναι εφικτό να γίνουν, από εκεί που χρώσταγαν θα έχουν λαμβάνειν κιόλας! Ο κ. Βασιλειάδης, που μοίραζε κάρτες όπου ως έδρα του Ινστιτούτου εμφανίζεται το Lewes,  Delaware των ΗΠΑ, προσκαλούσε σε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση όσους ενδιαφέρονταν να πληροφορηθούν περισσότερα. Ως χώρο υποδοχής των ενδιαφερόμενων ζήτησε και πήρε για την Πέμπτη τα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Εκεί έκανε γνωστό σε όσους πήγαν ότι το Ε.Ι.Χ.Ε. έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη νομική καθοδήγηση τους στο δικαστικό αγώνα που θα ξεκινούσαν κατά των τραπεζών, έναντι μιας συμβολικής συνδρομής σε ετήσια βάση 50 ευρώ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλειάδη, μηνύουν τις τράπεζες για παράνομα υψηλά επιτόκια, με πολύ αισιόδοξα ως τώρα αποτελέσματα. Μάλιστα έφερνε το παράδειγμα των Σερρών, όπου ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δημιουργηθεί Ένωση Δανειοληπτών και ζητούσε την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων και από τη Χίο.
Η καταβολή του αντιτίμου ήταν κάτι που προβλημάτισε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, η οποία την Παρασκευή το πρωί ζήτησε από τον κ. Βασιλειάδη να αποχωρήσει από τα γραφεία, φοβούμενη ότι αργότερα μπορεί να κατηγορηθεί ότι στήριξε κάτι που δεν είχε αποτέλεσμα, είχε όμως οικονομικό κόστος για τα μέλη του Επιμελητηρίου.
«Δεν πρέπει να βιαστούμε να καταδικάσουμε την πρόθεση των μελών της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου. Είναι τόση η απελπισία των επαγγελματιών από τις πιέσεις των τραπεζών που είδαν την πρόσκληση αυτή ως μια πιθανή λύση. Από τη στιγμή όμως που υπήρξε απαίτηση οικονομικής συναλλαγής, το Επιμελητήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να έχει καμία ανάμειξη», δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του, Γ. Γεωργούλης, συμφωνώντας ότι τα πάντα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ