22.3.2012 10:18

Κοινό μυστικό το «πάρτι» στα επιδόματα τυφλότητας

• ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !

 
Να ανοίξουν στόματα και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους σκόρπισαν το δημόσιο χρήμα απαιτεί από τον ιατρικό κόσμο της Χίου η κοινωνία του νησιού, μετά την πιστοποίηση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού δικαιούχων επιδόματος τυφλότητας.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, ειδικά στη νότια Χίο, τυφλοί που καθαρίζουν μαστίχι. Αυτό είναι γνωστό, ένα θέμα ταμπού στο νησί εδώ και χρόνια. Όλοι ξέρουν και για ποιο λόγο έγιναν και ποιο κόμμα επωφελήθηκε», δηλώνει στον «π» γιατρός που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.
Πρακτικά τυφλός
Για να λαμβάνει ο δικαιούχος επίδομα τυφλότητας θα πρέπει να έχει μόνο αντίληψη φωτός. Να είναι δηλαδή πρακτικά τυφλός. «Οι οφθαλμίατροι που κατά καιρούς έδιναν τις γνωματεύσεις, ας δώσουν τώρα και τις εξηγήσεις», συμπληρώνει ο γιατρός.
Η τελευταία διετία
Σύμφωνα με έρευνα του «π» την τελευταία διετία από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή δεν πέρασε αίτημα εξέτασης ή επανεξέτασης κανενός τυφλού. Πιθανόν το πλήθος των επιδομάτων να έχουν δοθεί «δια βίου».
Χάθηκαν οι φάκελοι
Πλεονάζουσες υποψίες για τη μέθοδο με την οποία δίνονταν τα επιδόματα τυφλότητας γεννά και το γεγονός ότι στερείται η δυνατότητα επανεξέτασης των φακέλων, αφού αυτοί κάηκαν ή χάθηκαν και πάντως δεν βρίσκονται στα αρχεία του Νοσοκομείου!
Ο «π» επιδίωξε να έχει την άποψη για το θέμα της οφθαλμιάτρου του Νοσοκομείου, ωστόσο, σεβόμενος απόλυτα ένα προσωπικό πρόβλημα της κ. Λ. Βαρκάρη, κρίνει σκόπιμο να επανέλθει στο θέμα αργότερα, αναζητώντας τη διατύπωση και της άλλης άποψης.
Θα αποδοθούν ευθύνες
Απόδοση ευθυνών θα υπάρξει σε όσους πιστοποίησαν αναπηρίες που δεν υπάρχουν. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ρ/σ Σκάι και συμπλήρωσε ότι μετά το πέρας της απογραφής όσοι δεν δικαιούνταν επιδόματα θα επιστρέψουν τα χρήματα. Ο κ. Λοβέρδος επέρριψε ευθύνες για τη χορήγηση των «μαϊμού» επιδομάτων σε δημοτικές αρχές και γιατρούς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ