17.4.2012 12:03

Κοινή δράση για τα τοπικά θέματα Νο 3

 
Την πεπατημένη της κοινής διεκδίκησης για τα τοπικά ζητήματα ακολουθούν Ελ. Τσουρή και Κ. Μουσουρούλης, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές διαφορές οι δυο βουλευτές παίρνουν σήμερα μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία τους, στον ΕΟΠΥΥ, με αντικείμενο τα προβλήματα που προκύπτουν, μετά την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ενιαίο φορέα υγείας, ειδικά για τη Χίο, όπου ο αριθμός ασφαλισμένων του είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αναντίστοιχος με τις δυνατότητες εξυπηρέτησης από τις ελλιπείς υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέπεια της αδυναμίας να δοθεί λύση από το Κοινοβούλιο, πριν αυτό ολοκληρώσει τον κύκλο των εργασιών του και να παρατείνει χρονικά την υπαγωγή του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Οι δυο βουλευτές θα επιχειρήσουν να πείσουν τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού για τις ιδιαιτερότητες της Χίου και πιθανά να εκμαιεύσουν πρακτικές λύσεις, άμεσα ανακοινώσιμες. Μια τέτοια έκβαση θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο μεταξύ των ναυτικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες επεδίωξαν και είχαν επαφές με τους δυο βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη κοινή δράση των δυο βουλευτών για τοπικό ζήτημα. Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη διεκδίκηση για το θέμα των απαλλοτριώσεων του αεροδρομίου και η επίσης κοινή τροπολογία – που όμως δεν τελεσφόρησε – για την απόδοση του «Ξενία» στο Δήμο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ