1.9.2014 12:17

Κλήσεις για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης απευθύνει ο Δήμος

ΜΕΧΡΙ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

Ενεργοποιείται εκ νέου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χίου, αρμόδια να απευθύνει προτάσεις των φορέων που λειτουργούν στο νησί προς τη Δημοτική Αρχή, κάποιες από τις οποίες καταλήγουν να συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό ή το Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χίου, οι φορείς καλούνται να δηλώσουν εκπροσώπους τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για την Επιτροπή Διαβούλευσης η οποία και θα συνεδριάσει στη συνέχεια σε χρόνο που θα αποφασίσει η νέα δημοτική αρχή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα παρακάτω:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, πρόκειται να συγκροτήσει την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία έχει τις παρακάτω συμβουλευτικές αρμοδιότητες:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

            Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, η θητεία της οποίας δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη, αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων

στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών

θ) εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων και

ι) δημότες.

Οι φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις του δήμου, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο θεσμό παρακαλούνται να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, (Δημοκρατίας 2, Χίος), μέχρι την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ