31.8.2012 17:27

Κλείνουν τους Δήμους και ψάχνουν εναλλακτικές

«ΑΣΚΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ» ΛΕΕΙ Ο Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

 
Λουκέτο βάζουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας στις 12 και 13 Σεπτέμβρη σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πάρθηκε στα πλαίσια έκτατης συνεδρίασης στην Αθήνα στις 29 και 30 Αυγούστου με θέμα την οικονομική δυσπραγία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης για άλλη μία φορά η κεντρική διοίκηση δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης χαρακτήρισε ως «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για να πάρει την απάντηση από τον Ε. Στυλιανίδη ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ότι θα πρέπει να κατανοήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποβάλλουν τα αιτήματά τους.
«Ζητήσαμε από ολόκληρο το ποσό των ΚΑΠ να μας δώσουν έστω μία δόση 135 εκ. ευρώ και τελικά μας έδωσαν 96 εκ. ευρώ. Αυτά δεν φθάνουν ούτε για τη μισθοδοσία μας. Σε ότι αφορά τη ΣΑΤΑ του 2012 μας είπαν ότι άκουσον – άκουσον θα πάρουμε τη μισή μέχρι τέλος του 2012 ενώ από τα παρακρατηθέντα ζητήσαμε 235 εκ. ευρώ και λάβαμε μόλις 35 εκ. ευρώ.
Να έρθουν να μας πουν πως θα ασκήσουμε διοίκηση με ψίχουλα», σχολίασε μετά το τέλος του συνεδρίου ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.
Ωστόσο η διοίκηση της ΚΕΔΕ αποφάσισε να δώσει συνέχεια στον διάλογο και έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την καταβολή των οφειλομένων προς τους Δήμους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ