30.10.2013 14:26

Κλείνει ο κύκλος Ατσάλη στη ΝΟΔΕ

• ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Κάλπες στήνονται στη Νέα Δημοκρατία για να αναδείξουν τα νέα κομματικά όργανα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις συνεδριακές διαδικασίες. Στις 10 Νοεμβρίου τα μέλη της Ν.Δ. στη Χίο θα κληθούν τα αναδείξουν την ενιαία Τοπική Οργάνωση Χίου, η οποία αντικαθιστά, ελέω «Καλλικράτη», τις προηγούμενες Δημοτικές και Τοπικές Οργανώσεις.

Απόψε, στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χίου, αναμένεται να δοθούν κατευθύνσεις για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, με το ενδιαφέρον συμμετοχής να είναι πάντως υποτονικό.

Δυο εβδομάδες αργότερα, θα προκύψει και η Νομαρχιακή Οργάνωση, από μια ξεχωριστή διαδικασία. Τα μέλη της δε θα αναδειχθούν από ψηφοφορία των απλών μελών αλλά από τους εκπροσώπους θεσμικών οργάνων που εκλέχθηκαν με τη στήριξη της Ν.Δ..

Δεν διεκδικεί

«Δεν είναι στις προθέσεις μου η επανεκλογή μου στα κομματικά όργανα», δήλωσε στον «π» ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Ο κ. Β. Ατσάλης αποφάσισε ότι έκλεισε ο προσωπικός του κύκλος στην ανάμειξη με τα κομματικά όργανα, το πιθανότερο δε είναι ότι δεν είναι υποψήφιος ούτε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Ισχύει φυσικά το ποτέ μη λες ποτέ, όμως θεωρώ ότι δε θα λάβω μέρος από οποιαδήποτε θέση στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης», προσθέτει.

«Έχω επισήμως μεταφέρει τις απόψεις μου στο κόμμα. Η Χίος διαθέτει πληθώρα στελεχών δεδομένης κοινωνικής καταξίωσης. Όσο όμως δε θεραπεύεται η εσωστρέφεια που τα κατατρώγει, πολύ δύσκολα συνδυασμοί που πρόσκεινται στη Ν.Δ. θα καταφέρουν να εκλεγούν», εκτιμά ο κ. Ατσάλης.

Ίσως και αυτή να είναι η βασική αιτία που τον απωθεί από τη συμμετοχή, καθώς στις πλάτες του νέου προέδρου θα πέσει η ευθύνη υπόδειξης των υποψηφίων. Ήδη τη διάθεση τους να είναι υποψήφιοι, με ή χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ., εκφράζουν ανοιχτά οι Παν. Βρουλής και Γ. Ξενάκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ