21.3.2012 12:43

Κλείνει μόνο το δήμο!

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ... ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

 
Η είδηση ότι οι υπηρεσίες του δήμου κατεβάζουν ρολά δεν αποτελεί πλέον έκπληξη.
Η είδηση θα είναι αν αύριο οι εργαζόμενοι που δεν θα πάνε στις δουλειές τους θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των ναυτικών κατά της κατάργησης του Οίκου Ναύτου και του ΝΑΤ που αποφάσισε μόνος του ο Πολ. Λαμπρινούδης, την ίδια ώρα που άλλοι φορείς όπως η ΕΛΜΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΟΕΒΕ ναι μεν στηρίζουν το δίκαιο αίτημα των κινητοποιήσεων, ωστόσο επιλέγουν να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά τους.
Επίσημα η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι εκτελεί την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμπαράσταση στους ναυτικούς. Ανεπίσημα, ο μόνος που επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για ατομική κινητοποίηση είναι ο Δήμος Χίου και ο δήμαρχος και μάλιστα ενώ η απεργία της ΠΝΟ έχει σταματήσει.
Μένει να αποδειχθεί εάν αύριο οι 300 και βάλε εργαζόμενοι θα εμφανιστούν στην πλατεία Βουνακίου για να διαδηλώσουν μαζί με τους ταλαιπωρημένους από τις περικοπές ναυτικούς. Σε διαφορετική περίπτωση, η «πατάτα» που προκλήθηκε με απόφαση του Δήμου και του δημάρχου κινδυνέυει να περιθωριοποιηθεί εκ των έσω.    
 
Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:
 
«Σε συνέχεια του σχετικού δελτίου τύπου μας στις 20-3-2012, με θέμα τα προβλήματα, που έχουν προκύψει, από την κατάργηση του ΝΑΤ, ενημερώνουμε τους πολίτες του νησιού μας ότι, παρά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 22-3-2012, σε ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των ναυτικών μας.
Παράλληλα καλούμε όλους τους φορείς με αντίστοιχες ενέργειες, να υποστηρίξουν τα αιτήματα του κλάδου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση, που θα γίνει την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 11.00π.μ. στην πλατεία Βουνακίου».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ