17.4.2016 21:00

KKE: "Οι τουρκικές προκλήσεις αυξήθηκαν με τον ερχομό του ΝΑΤΟ"

Το ΝΑΤΟ δείχνει πίσω από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων το ΚΚΕ Χίου με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η εμπλοκή της χώρας μας στην ευρωατλαντική συμμαχία δημιουργεί ευνοϊκό έδαφος για την Τουρκία.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Τις τελευταίες προκλήσεις στο Αιγαίο από τουρκικές πολεμικές δυνάμεις αποτελούν μια ακόμη εξέλιξη η οποία έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και η ενεργητική παρουσία του στο Αιγαίο, τροφοδοτούν κινδύνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Εμπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα στις επεμβάσεις και τους πολέμους που εξαπολύουν ΗΠΑ και ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και δημιουργούν ευνοϊκό έδαφος για  τις επιθετικές αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας.

Oι συνεχείς υπερπτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγιά καθώς και η προκλητική παρουσία τουρκικού πολεμικού πλοίου στις Οινούσσες αποκαλύπτουν το πόσο μεγάλα είναι τα ψέματα, που λένε στο λαό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος ότι δήθεν η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και η παρουσία του στο Αιγαίο προσφέρει ασφάλεια και προστασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τουρκικές προκλήσεις πολλαπλασιάστηκαν με το ερχομό του ΝΑΤΟ και κορυφωθήκαν καθώς στο Αιγαίο διεξάγεται και η κοινή άσκηση μεταξύ ενόπλων δυνάμεων της χώρας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ!

Οι θεατρινισμοί και οι ενέργειες της κυβέρνησης αποσκοπούν κύρια να κρύψουν από το λαό το πόσο επικίνδυνες είναι οι επιλογές της. Οι εθνικιστικές φωνές  και εκδηλώσεις καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς, διευκολύνουν τα αντιδραστικά σχέδια, και κρύβουν ότι τα συμφέροντα της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας είναι εχθρικά και για το λαό της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Χίου να δυναμώσει τώρα την πάλη του κατά της πολιτικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά του και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Να  φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να αποδεσμευτεί η χώρα από όλους του ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ