23.5.2012 9:54

Κι αν πάρει μια φωτιά;

• ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΟΡΑΗ»!

 
Η εικόνα στέρησης βασικών υποδομών για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χίου «Αδ. Κοραής» είναι εμπεδωμένη εδώ και χρόνια στη χιακή κοινωνία. Το μέγεθος της στέρησης τρομάζει, ωστόσο, το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του, ο οποίος ήδη έχει εγκατασταθεί επί 8ώρου βάσεως στο γραφείο του αναζητώντας λύσεις.
Η μεγαλύτερη έλλειψη, κατά το Χρ. Μπελλέ, έγκειται στην απουσία συστήματος πυρόσβεσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους εύφλεκτου υλικού. «Φαντάζεστε τι θα συμβεί αν εδώ μέσα ξεσπάσει πυρκαγιά…», φέρεται να είπε στους συνεργάτες ο Χρ. Μπελλές, ο οποίος θέτει ως άμεση προτεραιότητα της θητείας του την κάλυψη τέτοιου είδους αναγκών.
Ήδη ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου είχε συναντήσεις με τους δήμαρχο και αντιδήμαρχο Χίου, κ.κ. Λαμπρινούδη και Στεφάνου, από τους οποίους ζητηθηκε η συμβολή του Δήμου, αν αυτό είναι εφικτό, στην τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος, το οποίο επίσης απουσιάζει από τη Βιβλιοθήκη.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει επαφές με ιδιωτικούς οικονομικούς παράγοντες της Χίου, στην προσπάθεια να αποσπάσει χορηγίες, που θα καλύψουν μέρος αυτών των σοβαρών ελλείψεων, ενώ, σε συνεργασία με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, εξετάζονται δράσεις πολιτιστικού και πνευματικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα αποδώσουν οικονομικούς πόρους, με βασικό στόχο να «αναπνεύσουν» οι σημερινοί χώροι της Βιβλιοθήκης από τη στενότητα που παρατηρείται ως προς τον όγκο του υλικού που διαθέτει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ