17.9.2013 16:31

«Κι όμως το υποσχέθηκε»

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Ο Κ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή τους με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΝΑ Χίου που φέρνουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία ο Κ. Γανιάρης δεσμεύονταν για την εξασφάλιση εργασίας των εργαζομένων στην περίπτωση που η εταιρία θα έκλεινε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Στο φύλλο του Πολίτη που κυκλοφόρησε τις 13/09/13 ο κ. Γανιάρης φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να υποθηκεύσω το μέλλον κανενός αιρετού για να μείνει η εταιρεία ανοικτή» διαψεύδοντας παράλληλα ότι ο ίδιος υποσχέθηκε το παραμικρό στους εργαζόμενους.

Στα παραπάνω οι εργαζόμενοι στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. απαντούν :

Το μέλλον των αιρετών υποθηκεύεται μόνον όταν οι ίδιοι δείχνουν ασυνέπεια σε αυτά που λένε και αυτά που κάνουν. Πολύ περισσότερο όταν, ατυχώς, αυτά τα οποία έχουν πει υπάρχουν κάπου επίσημα καταχωρημένα. Υποβάλλουμε συνημμένο το απόσπασμα πρακτικού Νο 12 της από 12/07/2011 Δημόσιας Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο ο κ. Γαννιάρης μεταξύ των άλλων δηλώνει: «Οδηγηθήκαμε αντικειμενικά στη λύση της Εταιρείας με βάση την γενική συνέλευση των μετόχων στις 30/06/2011. Με δύο βασικές προϋποθέσεις: 1) Τη διασφάλιση της εργασιακής σχέσης εργαζομένων που σήμερα στελεχώνουν την Εταιρεία με τη μετακίνησή τους σε υπηρεσίες τις Περιφέρειας». Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω δηλώσεις του κ Γανιάρη δεν είναι δημοσιογραφικές αλλά έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια αποτελούν δηλαδή τμήμα δημοσίου εγγράφου (ΑΔΑ: 4Α5Μ7ΛΩ-10Ω) .

Ας εξηγήσει λοιπόν ο κος Γανιάρης εάν υποσχέθηκε ποτέ κάτι στους εργαζόμενους και ας τοποθετηθούν επ’ αυτού και οι λοιποί περιφερειακοί σύμβουλοι.

Επειδή δε οι καιροί είναι πονηροί και το πολιτικό σύστημα, κατηγορούμενο ως αναξιόπιστο, πλήττεται και καταρρακώνεται καθημερινά, σκόπιμο θα ήταν να τοποθετηθούν επ’ αυτού όλοι οι πολιτικοί φορείς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ