14.10.2016 18:00

«Κι η Αμανή ανήκει στο Δήμο Χίου, κ. Βουρνού»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΧΙΟ

Τη διάσταση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Μ. Βουρνού με τα όσα έπραξε μετά την ανάδειξή του στη θέση του Δημάρχου Χίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» του Π. Λαμπρινούδη.

«Αξιοθαύμαστη είναι η συνέπεια λόγων και έργων της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά μετά την πρώτη του μετεκλογική επίσκεψη στα χωριά της Αμανής. Τότε οι πάρεδροι των χωριών τον είχαν εμβρόντητοι ακούσει να λέει ότι «αφού έχουν νερό και τους μαζεύονται τα σκουπίδια, πάλι καλά να λένε»», αναφέρει εισαγωγικά ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι μετά από αυτοψία του Πολ. Λαμπρινούδη, στη Βολισσό διαπίστωσε «πως πράγματι για τα χωριά της Αμανής αυτά μόνο είναι σε θέση να προσφέρει η δημοτική αρχή του κ. Βουρνού κι αυτά με σοβαρές ελλείψεις, αν κρίνουμε από τα μεγάλα προβλήματα υδροδότησης τους καλοκαιρινούς μήνες σε χωριά όπως η Παρπαριά».

Ο κ. Λαμπρινούδης άκουσε τους παρέδρους των χωριών να καταθέτουν την έντονη απογοήτευση τους από την παντελή εγκατάλειψη και ορισμένοι από αυτούς να απειλούν με κατάθεση των παραιτήσεων τους, ως ελάχιστη υποχρέωση αυτοσεβασμού τους.

«Θανάσης Βέγγος ο χωρικός αντιδήμαρχος»

Ο συνδυασμός Λαμπρινούδη παρομοιάζει τις καθημερινές επισκέψεις του αντιδημάρχου Ματθαίου Φαφαλιού με τις κινηματογραφικές περιπέτειες του Θανάση Βέγγου , υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν δίνουν καμία απάντηση στα σωρευμένα πια προβλήματα της περιοχής.

Τι κατάγραψε ο συνδυασμός Λαμπρινούδη

Στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης επισημαίνει σειρά παραλείψεων τις οποίες συνοψίζει στα εξής:

  • Εδώ και ένα χρόνο έκλεισαν τις παιδικές χαρές και απέκλεισαν τα παιδιά και από αυτή την ευχαρίστηση.
  • Πολύ σύντομα εκπνέει η θητεία και του γιατρού της Βολισσού, όλη η περιοχή θα μείνει πάλι από ιατρική περίθαλψη και κανενός αυτί δεν ιδρώνει.
  • Κανένα απολύτως έργο, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, δεν υλοποιείται στα χωριά της Αμανής.
  • Όσα ελάχιστα έργα έχουν ως τώρα υλοποιηθεί δόθηκαν σε εργολάβους εκτός περιοχής, επιτείνοντας τον ήδη δύσκολο βιοπορισμό των ντόπιων εργοληπτών.
  • Προβλήματα στατικότητας σε δημοτικά ακίνητα (πρώην σχολεία ή κοινοτικά και αγροτικά ιατρεία) έπαψαν να αντιμετωπίζονται.
  • Από την ετήσια επέμβαση στο αγροτικό δίκτυο έπεσαν μόλις δυο κυβικά τσιμέντου στη Βολισσό!
  • Διαρκώς παχιά λόγια και υποσχέσεις καλύπτουν την αδυναμία ολοκλήρωσης της λιμενικής υποδομής των Λημνιών. Ορατή ένταξη ολοκλήρωσης του έργου πουθενά.
  • Ακόμα και το αίτημα οικονομικής κάλυψης της μεταφοράς των παιδιών του αθλητικού σωματείου της Αμανής για τη συμμετοχή τους σε αγώνες απορρίφθηκε, την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίνεται – και καλά κάνει – στην κάλυψη των εξόδων μεταφοράς για άθληση προσφυγόπουλων.
  • Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε ο εμπαιγμός του δημάρχου και της ΕΤΑΧ, οι οποίοι σχεδόν αποκλείουν την Αμανή από παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις και του προγράμματος Leader.
  • Όλα αυτά μαζί ενισχύουν στους κατοίκους και τους αιρετούς της Αμανής την αιτιολογημένη διαμορφωμένη πια άποψη ότι Δήμος Χίου για εκείνους δεν υπάρχει. Νοιώθουν δημότες β’ κατηγορίας από δημοτικούς παράγοντες που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ούτε κατ’ όψη!

Σχέδιο δράσης για την Αμανή

Κλείνοντας η αντιπολίτευση καλεί τη δημοτική αρχή να διαμορφώσουν άμεσα ένα σχέδιο δράσης για τη βορειοδυτική Χίο και πάνω σε αυτό να κουμπώνουν πολιτικές στη βάση της «ρήτρας Αμανής» που επί της προηγούμενης δημοτικής θητείας κατοχυρώθηκε. «Διαπιστώνουμε ότι απαιτείται άμεση ενεργοποίηση του Δήμου σε μια διαρκώς φθίνουσα πληθυσμιακή περιοχή, για να μην κληθούμε σύντομα να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες απειλές.

Επίσης,  συνυπογράφουμε την πρόταση που κατατέθηκε από παρέδρους και πολίτες της περιοχής και ζητάμε από το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας να επιβεβαιώσει τη στοργή του για την περιοχή, αναλαμβάνοντας την ετήσια κάλυψη των εξόδων ενός ιατρού κι ενός οδηγού για το ασθενοφόρο της περιοχής.

Τέλος θα θέλαμε να μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή πόσα τελικά χρήματα διατέθηκαν στην Αμανή τα τελευταία 2,5 χρόνια;», καταλήγει ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ