2.9.2014 11:07

Κι άλλος ναός, κι άλλο τζαμί

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙ’ ΑΛΛΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φώς δύο ακόμη σημαντικά ευρήματα στο κάστρο. Ένα Γενοβέζικο ναό και ένα τζαμί, σύμφωνα με την διευθύντρια της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάσση.

Ο ναός

Στα πλαίσια της συνέχισης των επισκευαστικών εργασιών στο παλιό Οθωμανικό ιεροδιδασκαλείο (μεντρεσέ), στην αυλή του ναού του Αγ. Γεωργίου, αποκαλύφθηκαν θεμέλια,  τοιχώματα και η μπαζωμένη είσοδος Γενοβέζικης εκκλησίας, ρυθμού Βασιλικής. Το τζαμί

Δίπλα στα Οθωμανικά λουτρά αποκαλύφθηκαν τα ερείπια των θεμελίων ενός ακόμη τζαμιού, του τρίτου μέσα στο κάστρο.

«Ο εντοπισμός  ήταν αναμενόμενος, γιατί δίπλα στα Οθωμανικά λουτρά πάντα υπάρχουν τζαμιά. Είναι πιθανόν να πρόκειται για το πραγματικό Μπαϊρακλί τζαμί, δηλαδή το τζαμί όπου υπήρχαν αναρτημένα όλα τα Οθωμανικά Μπαϊράκια(σημαίες) της Χίου», προσθέτει, δηλώνοντας ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των συνεχιζόμενων εργασιών και στους δύο χώρους.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν όπως προβλέπονται από τα προγράμματα ανάπλασης και ανάδειξης των δύο χώρων και στη συνέχεια το ΥΠ.ΠΟ θα επιλέξει την στρατηγική που θα ακολουθήσει για τα νέα ευρήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ