16.1.2013 15:30

Κι άλλες ελπίδες για το Κόρης Γεφύρι

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι έχει αρχίσει, όπως επιβεβαιώνει έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης και παράλληλα καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής σε σχετική ερώτηση του Κ. Τριαντάφυλλου.

Δείγμα θετικό για Τριαντάφυλλο

 «Μετά τη θετική έκβαση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κληθεί ο ανάδοχος να υποβάλει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και στη συνέχεια θα κληθεί να καταθέσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, προκειμένου να υπογραφεί το οικείο συμφωνητικό. Εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης, η οποία έχει προθεσμία ολοκλήρωσης ενός έτους από την υπογραφή», αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χίου Κ. Τριαντάφυλλου.

Επιβεβαίωση από την Περιφέρεια

Όχι μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα υπογραφεί η σύμβαση, όπως ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης κοινοποιώντας  έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με το οποίο καλείται ο ανάδοχος του για την υπογραφή της σύμβασης, εντός 30 ημερών. Μετά την υπογραφή ακολουθεί η εγκατάσταση του αναδόχου και η έναρξη των εργασιών.

Το έργο που ήταν σε… αγρανάπαυση για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει προκαλεί αντιπαραθέσεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό δείχνει για ακόμη μια φορά να βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ