31.1.2012 23:04

Κι άλλα λουκέτα σε σχολεία

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Με άμεσο λουκέτο απειλούνται τουλάχιστον 4 δημοτικά σχολεία της Χίου, αφού με χθεσινή εγκύκλιό του, προς τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας  ζητάει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου τις εισηγήσεις των διευθυντών για τις επικείμενες αλλαγές που αναμένεται να ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος.
Έτσι οι διευθυντές των σχολείων και των κατά τόπους διευθύνσεων θα πρέπει μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία να έχουν καταχωρήσει στο σύστημα καταγραφής τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους και παράλληλα να υποβάλλουν τις προτάσεις στα αρμόδια δημοτικά συμβούλια.
Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναφέρεται στις προτάσεις-εισηγήσεις.
Τέλος με τη σειρά τους τα Περιφερειακά Συμβούλια μέχρι τις 3 Μαρτίου θα πρέπει με ανάλογο τρόπο να εισηγηθούν τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες.
Συγχωνεύσεις και καταργήσεις
Σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, ήδη το αρμόδιο υπουργείο, έχει δείξει κόκκινη κάρτα σε τρεις περιπτώσεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων τη λειτουργία κρίνει ως επιζήμια για τα οικονομικά του δημοσίου.
Έτσι θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει το κλείσιμο στα δύο σχολεία Συκιάδας και Λαγκάδας, που τώρα λειτουργούν ως δύο ανεξάρτητα και τη μεταφορά τους στα δημοτικά σχολεία του Βροντάδου.
Στη μαύρη λίστα του Υπουργείου βρίσκεται από την άλλη το σχολείο του Καταρράκτη το οποίο αναμένεται να βάλει λουκέτο και να μεταφερθούν οι μαθητές ή στα Νένητα ή στην Καλλιμασιά  ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπεται κατάργηση και για το δημοτικό σχολείο του Αγ. Γεωργίου Συκούση και τη μεταφορά των μαθητών στο σχολικό κέντρο Καμποχώρων.
Όπως και να έχει η ιδιότυπη αυτή διαβούλευση πρόκειται να ρίξει περισσότερο φως τόσο στα σχέδια του υπουργείο όσο και στις προθέσεις των τοπικών κοινωνιών και των φορέων.
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ