12.5.2016 11:51

Κέρδισαν έδαφος οι νησιώτες βουλευτές για τη διατήρηση του Φ.Π.Α.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Με το χαμόγελο της επίτευξης ενός στόχου έφυγαν από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Μιχαηλίδη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών κατάφερε να εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού, για τη διατήρηση των εκπτώσεων του ΦΠΑ σε νησιά που αντιμετωπίζουν έντονες προσφυγικές ροές.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδη. " Ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρηθεί ο χαμηλότερος ΦΠΑ σε νησιά που αντιμετωπίζουν έντονες προσφυγικές ροές και πως η ευόδωση αυτού του στόχου, η οποία θα οριστικοποιηθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης, βρίσκεται σε καλό δρόμο".

Κι άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι διεκδικήσεις των νησιωτών βουλευτών για ευνοϊκότερα φορολογικά μέτρα λόγω των επιπτώσεων που έχουν επέλθει στις τοπικές οικονομίες από το προσφυγικό και ο αναπληρωτής υπουργός διατύπωσε πως η κυβέρνησης εξετάζει θετικά τα συγκεκριμένα αιτήματα και πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει επιπλέον αντισταθμιστικά μέτρα για τα νησιά που σηκώνουν το βάρος τους μεταναστευτικού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ