14.6.2012 15:13

Κε Μουσουρούλη, η λέξη τσίπα σας λέει κάτι ;

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»

Το να βαφτίζετε το άσπρο μαύρο, είναι άθλια τακτική και τελικά είναι αυτή που ξεσκεπάζει αυτό που κρύβεται μέσα σας. Και να είστε σίγουρος ότι αυτό είναι που εν τέλει θα σας κοστίσει.
Ποιος ο λόγος να κάνετε στους Χιώτες «το συνήγορο της Ευρώπης» ; Αυτή είναι η απάντησή σας σε όσα σας καταμαρτύρησε εχθές ο κ.Κουίκ ; Το «άσπρο – μαύρο» ; Λόγου κενός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Κανείς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν είναι ενάντιος στην Ευρώπη. Κανείς μας δεν είναι αγνώμων ή αντίθετος προς τα έργα πνοής που γίνονται στα νησιά και την πατρίδα μας με την οικονομική συνεισφορά της ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απόδειξη είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχουμε εδώ και τρεις μήνες αναρτήσει στο διαδίκτυο και οι συνεχείς, πολλαπλές αναφορές και δεσμεύσεις όλων μας στο ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας μας. Το ίδιο και όλα τα χθεσινά λεγόμενα του κ.Κουίκ.
Όμως, προσέξτε, είμαστε υπέρμαχοι της ισότιμης συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή ιδέα, των εθνών και των πολιτών. Κανείς μας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν δεχόμαστε να είμαστε υποτελείς στους Ευρωπαίους δήθεν εταίρους μας. Δεν αποστέλλουμε επιστολές υποταγής όπως ο κ.Σαμαράς στον κ.Ντράγκι (15-2-2012) στον οποίο υπόσχεται να ικανοποιήσει στο ακέραιο τα μνημόνια της ντροπής σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.
 
Δυστυχώς για εσάς, κε Μουσουρούλη, ο χιώτικος λαός, του οποίου υποτιμάτε και την στοιχειώδη ικανότητα του να ξέρει τι διαβάζει και τι ακούει, έχει πολλά παραπάνω.
Ο χιώτικος λαός έχει τη δίψα για μάθηση που ωθεί τα τέκνα του συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε πρωτιές πανελλαδικά στις εισαγωγικές εξετάσεις και με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας ανά νομό.
Έχει την καλλιέργεια να λαμβάνει βραβεία και στο πρόσωπο συναδέλφων μου μηχανικών, όπως αυτό πριν από δέκα ημέρες που παρέλαβε ο φίλος μου Γ.Σ.
Έχει τη ψυχική δύναμη, στο πρόσωπο των πατεράδων και των παππούδων μας, να παλεύει με τα κύματα και την αρμύρα μια ζωή. Και τώρα, με τα αντεθνικά σχέδια που έχετε ως παράταξη συνυπογράψει και δεσμευθεί να ακολουθήσετε μέχρι κεραίας και τα οποία μας οδηγούν ως λαό και έθνος στο μαρασμό και αφανισμό, αναγκάζετε και τους φίλους και τα αδέρφια μας στα μπάρκα ως τη μοναδική, ασφαλή διέξοδο επιβίωσης.
Έχει την καπατσοσύνη ο χιώτικος λαός, στο πρόσωπο των εμπόρων και επιχειρηματιών του, ακόμα και σήμερα, να μηχανεύεται και να προσπαθεί να βρει δρόμους διεξόδου προς την ευημερία μέσα από τη σημερινή λαίλαπα περικοπών και φόρων που πάλι εσείς, ως παράταξη έχετε συνυπογράψει και δεσμευθεί να συνεχίσετε να εφαρμόζετε. Γιατί τα Ζάπειά σας είναι δυστυχώς θέατρο κακοστημένο.
Έ, λοιπόν, κε Μουσουρούλη, εγώ είμαι σίγουρος, ότι οι Χιώτες έχουν και το σθένος να σας στείλουν από κει που μας ήρθατε και την ευθυκρισία να διακρίνουν το λύκο από τα πρόβατα, το ψεύδος από την αλήθεια, το σήμερα από το χθες. Τον προβατόσχημο λύκο.
Και το χθες, κε Μουσουρούλη, είσαστε εσείς. Είσαστε το χθες καμουφλαρισμένο. Με τα όμορφα και ψεύτικα λόγια σας, τη δική σας «δέσμευση για ρήξη με το χθες». Ποιους έχετε συνοδοιπόρους και οδοδείκτες σε αυτή σας τη ρήξη ;
 Μα τον κ.Σαμαρά, που «δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς» παρά να συνυπογράψει στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, στο περίφημο PSI, το κούρεμα των Ελλήνων ομολογιούχων και μαζί τους και του 85% των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων. Την εξαφάνιση δηλαδή του κόπου και μόχθου όλων μας.
Την κ.Μπακογιάννη, ως επικεφαλής στο Επικρατείας σας. Αυτήν που πολέμησε το χώρο και το κόμμα σας όσο λίγοι, μόλις μέχρι πριν από είκοσι μέρες. Αυτήν που ο ελληνικός λαός την έστειλε σπίτι της κι εσείς την επαναφέρετε για το καλό μας. Πώς αντικρίζετε αλήθεια τώρα τους Χιώτες ψηφοφόρους σας ; Ίσως μέσω τηλεδιάσκεψης, καιρό έχετε να φανείτε στο νησί…
Και βέβαια, τον κ.Ψωμιάδη, που μόλις προχθές προσκάλεσε, ως «αδελφό», κομματικό σχήμα σε συμπόρευση μαζί με τη ΝΔ σας, τους ναζιστές και δωδεκαθεϊστές της Χρυσής Αυγής. Αυτοί κι αν δηλώνουν τη ρήξη σας μες το χθες. Αποτελούν το μέλλον και την αυγή για τον τόπο….
 
Κε Μουσουρούλη, ξεκουραστείτε λίγο και ξεκουράσετε και εμάς τους Χιώτες. Σας ευχαριστούμε για την αδιάκοπη και φιλόπονη αλήθεια παρουσία σας τα τελευταία δυόμισι  χρόνια στα τεκταινόμενα του νησιού μας.
Σας ευχαριστούμε για τους μεγαλόπνοους σχεδιασμούς και τα μάστερ πλαν σας για το μέλλον μας. Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες, κομψές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις σας, το νέο τρόπο προώθησης του προσώπου και του προφίλ σας που εισαγάγατε στο νησί μας. Τις είχαμε πραγματική ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε, κε Μουσουρούλη που αναπτύξατε την Αμανή μας. Έχετε ήδη αλλάξει με τις ενέργειές σας ως Γραμματέας Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Καραμανλή όλο το βόρειο τμήμα της Χίου. Έχετε δώσει αληθινή πνοή. Έργου κενός ο τομεάρχης περιφερειακής πολιτικής της ΝΔ.
Όμως, πιο πολύ σας ευχαριστούμε για την επάξια εκπροσώπηση του χιώτικου λαού στα βουλευτικά έδρανα, εκεί όπου δίνατε την πραγματική σας μάχη, δυο χρόνια τώρα, ενάντια στα συμφέροντα.
Σας ευχαριστούμε που αμνηστεύσατε με τη ψήφο σας τη SIEMENS και με εξωδικαστικό συμβιβασμό θα λάβουμε αντί των 2 δις που ζημιωθήκαμε και των ονομάτων όσων επίορκων πολιτικών μας πρόδωσαν, μόλις 90 εκ. και άλλα 100 εκ. σε «μελλοντικές» επενδύσεις αυτής της «αδιάφθορης» εταιρείας.
Σας ευχαριστούμε που με τη ψήφο σας υποθηκεύσατε πλέον στο αγγλικό δίκαιο, μέσω του μνημόνιου 2, όλες τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Που εξουδετερώσατε έτσι το πιο ισχυρό όπλο διαπραγμάτευσης που είχαμε ως χώρα. Πλέον, σε πιθανό εξαναγκασμό μας σε έξοδο από το ευρώ θα παραμείνει και το χρέος μας σε ευρώ και δε θα μπορέσει να ακολουθήσει στο όποιο νέο μας νόμισμα και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσει να ελαχιστοποιηθεί.
Σας ευχαριστούμε που με τη ψήφο σας στη νέα δανειακή σύμβαση και το περίφημο PSI, κουρέψατε το 85% των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων. Την εξαφάνιση δηλαδή του κόπου και μόχθου όλων μας. Με τη δική σας ψήφο, από τα 24 δις των αποθεματικών τους θα έχουμε την επόμενη τριετία μόλις 3,6 δις για συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά γλιτώσανε μόνο από το κούρεμα με τη δική σας ψήφο. Τα υπόλοιπα κουρεύτηκαν στο στυλ του δικού σας αεράτου και μοντέρνου χτένισματος. Σας ευχαριστούνε οι νεφροπαθείς, οι καρκινοπαθείς, οι φαρμακοποιοί, όλοι μας.
Το ίδιο ειλικρινά σας ευχαριστούμε για το κλείσιμο του πανεπιστημίου Αιγαίου που έδινε πνοή πνευματική και οικονομική στο νησί μας. Και αυτό επί των ημερών σας είναι πλέον βέβαιο ότι θα συντελεστεί. Σε αυτό οδηγεί η αδιανόητη ληστεία, ναι ληστεία, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μαζί με αυτή των νοσοκομείων και του στρατού μας. Μεταξύ της 13ης και της 26ης Μαρτίου η Τράπεζα της Ελλάδος αγόρασε τα ομόλογά τους και προχώρησε, πάλι με το περιβόητο PSI που εσείς ψηφίσατε, σε κούρεμα 57% της περιουσίας τους.
Σας είμαστε λοιπόν υπόχρεοι κ.Μουσουρούλη, εμείς και τα παιδιά μας, όπως και τα παιδιά όλων των μικροομολογιούχων των οποίων κατά 53% κουρέψατε τους τίτλους τους και θα τους αποδίδετε το υπόλοιπο μέχρι το 2034!!!
Πιθανόν, λίγο περισσότερο υποχρεωμένα να σας είναι τα παιδιά των τραπεζιτών, εγχώριων και μη, στους οποίους, με τις περίφημες ανακεφαλαιοποιήσεις και πάντοτε με τη ψήφο σας αποδώσατε, αρχικά το 2009, με την κυβέρνηση Καραμανλή, 28 δις και με τη συγκυβέρνησή σας, με ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και Παπαδήμο, 83 δις από τα οποία τα 18 δις μόλις τώρα, μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Σας ευχαριστούμε κε Μουσουρούλη καθώς, απέναντι σε όλα αυτά τα δις υπόχρεοι παραμένουν οι Έλληνες πολίτες, (και τα εγγόνια τους) των οποίων όμως τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες, χάρη πάλι στις δικές σας άοκνες προσπάθειες και φυσικά και τη ψήφο σας, παραμένουν ανέπαφα και οι απαιτήσεις των τραπεζών εναντίον τους πλήρεις και με τη βεβαία πλέον απειλή των κατασχέσεων.
Την Αγροτική Τράπεζα ως ζημιογόνο, που κατέχει το 70% της ελληνικής αγροτικής γης, τα λιμάνια αλλά και τα αεροδρόμια της χώρας τα εκχωρήσατε στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και περιμένουν εκεί αγοραστή στο 20% της αξίας τους. Η εθνική όμως αξία όλων αυτών των υποδομών παραμένει σε εσάς κε Μουσουρούλη μία έννοια άγνωστη. Μόνο η αγοραία αξία έχει για εσάς σημασία με όλες τις πιθανές προεκτάσεις της έννοιας.
 
Επειδή λοιπόν το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι πράγματι πολύ μεγάλο, κε Μουσουρούλη και έχει να κάνει με την επιβίωση και τη συνέχεια της πατρίδας και του λαού μας είναι καλό να κάνετε ως πρόσωπο και ως παράταξη στην άκρη. Έχετε μείνει κενοί νοήματος κε Μουσουρούλη και εσείς και ο σχηματισμός σας, του ιστορικά χαμηλού 19% που επιτύχατε. Διότι περί κατορθώματος πρόκειται.
Επειδή εδώ, στο τραγικό σημείο που βρίσκεται η πατρίδα σήμερα, με τις 1800 αυτοκτονίες της τελευταίας διετίας, τις χιλιάδες μεταναστεύσεις και τα συσσίτια της Εκκλησίας, οι αντιπάθειες και οι συμπάθειες απέναντι σε πρόσωπα δεν μετρούν πλέον. Ό,τι κι αν μας προσφέρατε, αυτά τα δυόμισι χρόνια, σας ευχαριστούμε. Απλά, κε Μουσουρούλη, είστε στη λάθος πλευρά.
Οι Χιώτες, οι Ψαριανοί και οι Αιγνουσιώτες το γνωρίζουν καλά. Ο τόπος μας δε σώζεται παρά μόνο αν σωθεί η Ελλάδα. Και η Ελλάδα μέσα στο μνημόνιο δε σώζεται. Δε σώζεται από εσάς και την παράταξή σας όσα ΕΣΠΑ κι αν κυνηγήσετε, ό,τι και αν επαναδιαπραγματευτείτε με τα Ζάπειά σας.
Η Ελλάδα κε Μουσουρούλη θέλει ελληνικά χέρια στο τιμόνι. Χέρια που δεν υπογράφουν και δεν υποστέλλουν τη χώρα και τη σημαία, αλλά την ανατέλλουν.
Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενωμένοι με όλους όσοι συμπορευτούν, και τους καλούμε όλους σε αυτήν την πορεία, θα τη φέρουμε τη λευθεριά.
Και θα τη φέρουμε και για σας.
 
 
 
 
Δημήτριος Β.Γκοζκόζης
Υποψήφιος Βουλευτής Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ