20.6.2015 14:14

«Καυτό» Σαββατοκύριακο συζητήσεων ενόψει Συνόδου Κορυφής

Στο τελικό τους στάδιο μπαίνουν από σήμερα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών προκειμένου να βρεθεί κοινή βάση συζήτησης μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία την Δευτέρα, όταν θα συνεδριάσουν τόσο το Eurogroup όσο και οι ηγέτες των κρατών -μελών της ευρωζώνης.

Ο Πρωθυπουργός. Αλέξης Τσίπρας στις 15:00 θα έχει σύσκεψη με την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης κατά την οποία θα αποσαφηνιστούν οι νέες προτάσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές.

Σύμφωνα με το η ελληνική πλευρά δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κίνηση που θα αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ώστε να εξοικονομηθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ, που θα κλείσουν την ψαλίδα του δημοσιονομικού κενού.

Θεωρείται σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν αλλεπάλληλες επαφές κυρίως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια επικοινωνώντας διαδοχικά με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολαντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και αυτό φρόντισε να το καταστήσει σαφές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόλαντ Τουσκ, ο οποίος σε χθεσινό του μήνυμα έστειλε τελεσίγραφο προς την Αθήνα λέγοντας πως την Δευτέρα είτε θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών είτε να αντιμετωπίσει την χρεοκοπία.

Παρόμοια μηνύματα στην Αθήνα έστειλα ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, ο οποίος κάλεσε την ελληνική πλευρά να λάβει σκληρές αποφάσεις ώστε να μην αναλάβει μεγάλο ρίσκο, αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εμφανίστηκε μάλιστα απαισιόδοξος για την έκβαση των διαβουλεύσεων την Δευτέρα.

πηγη: τα νεα

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ