27.5.2015 23:37

«Καυτή» συζήτηση για αγροτικό δίκτυο και πυροπροστασία [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με σοβαρες καταγγελίες ακόμα και για «εξυπηρέτηση ημετέρων» σε ότι αφορά στη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων στο Πυργί συνοδεύτηκε η συζήτηση του θέματος για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας σε Βόρεια, Κεντρική και Νότια Χίο.

Η σπίθα της αντιπαράθεσης δεν άργησε να ανάψει, με τον Ηλία Κλεισσά να καταγγέλλει ενώπιον του σώματος ότι τα μηχανήματα του Δήμου στο Πυργί χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση ψηφοφόρων της πλειοψηφίας, καταγγελία που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Τα λεγόμενα του κ. Κλεισσά προκάλεσαν την αντίδραση του Μ. Βουρνού που κάλεσε τον πρώτο να καταθέσει αποδείξεις για τα λεγόμενά του ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε αυτοπροσώπως και ο πρόεδρος της κοινότητας Η. Παπαδόπουλος για να κατηγορήσει τον Η. Κλεισσά λέγοντας ότι ψεύδεται.

Με δεδομένο πάντως ότι κάθε χρόνο απαιτούνται σημαντικά ποσά για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων που χρησιμοποιούνται παράλληλα και ως δασικοί δρόμοι για τα οχήματα της Πυροσβεστικής ο Δήμαρχος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ένα άλλου είδους αγροτικό οδικό δίκτυο που όπως είπε δεν θα απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκαθίσταται κάθε χρόνο.

«Εργολαβικά συμφέροντα πίσω από την κατάτμηση έργων»

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και η συζήτηση για την έγκριση ποσού 60.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ δασοπροστασίας που διαχειρίζεται το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να τεμαχίσει τα ποσά στο ύψος που δεν απαιτείται διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση και να δημιουργήσει από 1 έργο, 5 νέα έργα προσέκρουσε στις αντιδράσεις της παράταξης Λαμπρινούδη με τον πρώην δήμαρχο να τονίζει ότι αυτή η διαδικασία έχει στόχο τα έργα να πάνε σε συγκεκριμένους εργολάβους.

Την ίδια μάλιστα καταγγελία αλλά χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία έκανε και ο Π. Στεφάνου που όπως είπε «μέσα στην πιάτσα ακούγονται ακόμα και τα ονόματα των εργολάβων που θα πάνε τα έργα».

Διαφορετική στάση κράτησε ο Στ. Καμπούρης που κατά την εισήγησή του κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι πράττει στο «και πέντε» αυτά που η προηγούμενη δημοτική αρχή τόνιζε από «τις παρά πέντε».

«Θυμάστε τι λέγατε προεκλογικά κύριε πρόεδρε; Δεν δέχομαι κανένα υπονοούμενο για κανένα συνάδελφό μου εδώ μέσα. Είναι όμως η αδικία που μας πνίγει γιατί αυτά για τα οποίας μας κατηγορούσατε προεκλογικά, τα κάνετε εσείς σήμερα», σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Στον αντίποδα πάντως ο Μ. Βουρνούς υπεραμύνθηκε της απόφασης κατάτμησης του έργου λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ένα έργο που άπτεται της πυροπροστασίας και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα θα ξεμπλέκει από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ