24.2.2012 19:05

Καυστική επιστολή ΠΕΣΜΕΝ σε βουλευτές και Λ. Παπαδήμο

"ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ν.

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Βουλευτές, απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ε.Ν. διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις τους. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι εξαπατήθηκαν τόσο από τους Βουλευτές όσο και από την Κυβέρνηση αφού παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα μπει φρένο στις περικοπές, αυτές συνεχίζουν να υφίστανται σε εντονότερο βαθμό. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
"Κύριε Υπουργέ,
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις σας, εσάς προσωπικά και των ομοτραπεζών σας στα θέματα των μειώσεων των συντάξεών μας,  αλλά και του τ. Υφυπουργού στα θέματα  Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν θα θιγούν περαιτέρω οι συντάξεις μας, δυστυχώς για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι ο κλάδος μας, η τάξη μας εξαπατήθηκε οικτρά αφού όπως γνωρίζετε πολύ καλά οι συντάξεις μαςμειώνονται για μια ακόμη φορά κατά 7%.
Μια εκ νέου μείωση που εμείς οι Έλληνες Συνταξιούχοι Πλοίαρχοι και γενικά ο κλάδος των Ναυτικών προσφέραμε όσο ουδείς άλλος κλάδος στην Οικονομία της πατρίδας αλλά και γενικότερα, την θεωρούμε απολύτως βάρβαρη ανάλγητη και έξω από κάθε έννοια δικαίου, όσο επίσης, μιας απίστευτης αχάριστης συμπεριφοράς για όλα αυτά τα οποία έχουμε προσφέρει στο Ελληνικό Έθνος.
Είναι γνωστό κ. Υπουργέ οι περικοπές οι οποίες μέχρι στιγμής έχουμε υποστεί όπως 13η και 14η σύνταξη, η Εισφορά Αλληλεγγύης (6-14%) το πρόσθετο χαράτσι στους Συνταξιούχους κάτω των 60 ετών (6-10%), περικοπή 20% στις συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ, πρόσθετη περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 15% - 20%, κατάργηση του Ν. 3075/2002 (αναπροσαρμογή συντάξεων Ν.Α.Τ. με βάση την Σ.Σ.Ε. της Ακτοπλοΐας και που έρχεται σήμερα,  μετά  την  χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να μειωθούν εκ νέου κατά 7% αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.
Θεωρούμε ότι η νέα αυτή περικοπή των συντάξεών μας, κυρίων και επικουρικών μας οδηγούν σε επίπεδο φτώχειας με τριτοκοσμικό βιοτικό επίπεδο, παρ’ ότι έχουμε καταβάλει σε όλη την επαγγελματική μας ζωή υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα σε συνάλλαγμα.
Δυστυχώς σήμερα, αυτήν την τεράστια προσφορά μας την εισπράττουμε με κατακρεουργημένη σύνταξη, αγνοώντας εσείς, οι κρατούντες, ηθελημένα ή αθέλητα όλα αυτά που έχουμε προσφέρει αλλά και την ιδιαιτερότητα  του Ναυτικού Επαγγέλματος που φαντάζομαι ότι γνωρίζεται άριστα.
Κύριε Υπουργέ,
Σας υπενθυμίζουμε το απάνθισμα του αρχαίου επικού ποιητή Μένανδρου. «Αχάριστος όστις ευ παθών αμνημονεί.» (Αχάριστος είναι αυτός πουλησμονεί, ότι κάποτε ευεργετήθηκε.) Προφανώς λοιπόν όλα αυτά που έχουμε προσφέρει τα έχετε λησμονήσει. - Ειλικρινά λυπούμαστε και μας θλίβει αυτή η αχάριστη συμπεριφορά όλων υμών. Μας θλίβει διότι έτσι απαξιώνετε το περήφανο και προσοδοφόρο επάγγελμα του Ναυτικού.
Κύριε  Υπουργέ,
Τα όρια της αντοχής μας έχουν εξαντληθεί αδυνατώντας να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα χτυπώντας αρκετές φορές κόκκινο.
Επιτέλους σταματήστε να αντιμετωπίζετε κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Έλληνα Απόμαχο Ναυτικό και μη μας οδηγείτε σε  έναν υπέρτατο ανένδοτο αγώνα με άγνωστα αποτελέσματα".

 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ