27.7.2012 10:07

Κάτω από το φως της Αφροδίτης Σεζένια

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AI YANNIS SUITES ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

«Κάτω από το Ελληνικό Φως» είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης της Αφροδίτης Σεζένια, το φως που είναι ταυτόσημο με τα καθαρά χρώματα του καλοκαιριού, τα χαρούμενα και ζωντανά που στην συγκεκριμένη συλλογή αναδεικνύουν έργα φτιαγμένα με δύναμη και αποφασιστικότητα. Μία σύγχρονη άποψη στην τέχνη της εποχής, που αφήνει αισιόδοξα μηνύματα, μηνύματα που τόση ανάγκη έχουμε.                                                                                                    Νεανικές συντροφιές, παιδιά που παίζουν στα κύματα, άρωμα καλοκαιριού και στον αντίποδα μοναχικές γυναικείες μορφές, πρόσωπα που κοιτούν κατάματα τον θεατή, είναι η επιγραμματική περιγραφή της Έκθεσης, η οποία φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα Ai Yannis Suites, στα Καρδάμυλα.                                                                                                  Η Αφροδίτη που κατάγεται από τα Καρδάμυλα, είναι αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και έχει στο ενεργητικό της έξι ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Πιο συγκεκριμένα εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Alexandra palace London, ARTIST 2005» Interexpo- Tuyap, Κωνσταντινούπολη, Center of Contemporary Art  Los Angeles Η.Π.Α. και αλλού.
Δράσεις και δραστηριότητα                                                                                                   Οι  δραστηριότητές της που έχουν καταγραφεί στο χώρο της Τέχνης είναι:                                         - Εισηγήτρια στον 1ο και 2ο κύκλο σπουδών του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. Περάματος με θέματα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ζωγραφική 19ος-20ος αιώνας»            - «Νεοελληνική  Λογοτεχνία και Ζωγραφική 20ος αιώνας. Μεταπολεμική Ποίηση – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι » αντίστοιχα.                                                                                         - Σύμβουλος Τέχνης , χώρος Εικαστικές Αναζητήσεις, Αθήνα.                                                          - Επιμορφώτρια Ζωγραφικής στο Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό Περάματος.                                           -Σκηνογράφος  του θεατρικού έργου «Χάρτινοι Ήρωες» ,του Αντόν Τσέχωφ σε σκηνοθεσία και διασκευή Στέλιου Καλαθά ,  καθώς και «Η τύχη της Μαρούλας» και ο Μπάρμπα Λινάρδος» ,του Δ. Κορομηλά σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά.                                                      -Το έργο της «Η Εκδρομή», έγινε εξώφυλλο στο μυθιστόρημα: «Τα νοερά καλοκαίρια» της συγγραφέως Ακακίας Κορδόση (Εκδόσεις Άγκυρα).                                                                         -Επιμελήθηκε τα σκηνικά του video clip : «Τα λόγια κομμάτια» , του συγκροτήματος «Εκείνος και Εκείνος».                                                                                                            Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή του δήμου Ερμούπολης Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, στην Α.Σ.Κ.Τ., στο Δήμο Περάματος, στη μόνιμη συλλογή της Διεξόδου (Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου), στη συλλογή Φικιώρη  και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.                                                                                                                    Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Σάββατο 25 Αυγούστου, ενώ λειτουργεί καθημερινά 19.00-22.30.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ