17.3.2017 20:08

«Κατηγορώ» ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα ενημέρωσης με αφορμή την ομιλία του Κ. Πουλάκη

Στην «αποδελτίωση» της εκδήλωσης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με ομιλητή τον Κ. Πουλάκη  μέλος της ΚΕ του κόμματος και ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής του ΥΠΕΣ για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχώρησε με ανακοίνωση της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα θετικά η ανάδειξη της δυνατότητας διαλογικής συζήτησης και στα αρνητικά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η συμπεριφορά κάποιων μέσων ενημέρωσης που πήραν μια μικρή γεύση από την ομιλία κι έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 15-3-2017 πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χίου,  με την παρουσία πάνω από 30 αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπροσώπων  φορέων και πολλών συμπολιτών μας..Συγκεκριμένα παρόντες ήταν Δήμαρχοι, Αντιπεριφεριάρχης, Δημοτικοίκαι Περιφερειακοί  σύμβουλοι της πλειοψηφίας των παρατάξεων. Στην εκδήλωση-συζήτηση μίλησε ο Κώστας  Πουλάκης, μέλος της ΚΕ του κόμματος και ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής του ΥΠΕΣ για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Εκδήλωση  ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και  εποικοδομητική ,τοποθετήθηκαν σχεδόν όλα τα Αυτοδιοικητικά στελέχη, έγινε γόνιμος διάλογος που διήρκεσε πάνω από 3,5 ώρες. Στόχος είναι η δημοκρατική συζήτηση με τους αιρετούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με την ίδια την κοινωνία, πάνω στις προτάσεις που κατατέθηκαν. Η τελική πρόταση της κυβέρνησης θα λάβει υπόψη όλες τις απόψεις που θα κατατεθούν στο διάλογο και όσο αφορά την απλή αναλογική είμαστε σίγουρη ότι θα αποτελέσει «εργαλείο ευρύτερων συνθέσεων» που θα εξασφαλίσει την «προστασία της αντιπροσωπευτικότητας» αλλά και θα βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Το πιο ευχάριστο και αισιόδοξο είναι ότι φάνηκε ότι τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά, μας αφορούν όλους και έτσι μπορούμε να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Βέβαια το λυπηρό είναι ότι εκτός μικρής μειοψηφίας τα Τοπικά ΜΜΕ αποφάσισαν ότι τους δημότες της Χίου δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο  θέμα. Ακολουθώντας την επιλεκτική και ανεπαρκή πληροφόρηση των πανελλαδικών ΜΜΕ αρκέστηκαν σε αυθαίρετα συμπέρασματα και ολιγόλεπτη παρουσία τους στην εκδήλωση.

Επιλογή τους…»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ