27.7.2012 12:36

Καθησυχαστικός ο Κ. Τριαντάφυλλος

-ΑΒΑΣΙΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ

 
Παντελώς αβάσιμη τόσο στην ουσία, όσο και στη νομική της διάσταση, χαρακτήρισε την ένσταση που κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο από δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών, ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.
Οι δυο εκλογείς υποστηρίζουν πως οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011. Παράλληλα στρέφονται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς) διάφορων εκλογικών Περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους Περιφέρεια (Β' Αθηνών) επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Οι καραμπόλες
Από την κατάθεση της ένστασης προκλήθηκε σάλος στα Μέσα ενημέρωσης αφού σε περίπτωση κατά την οποία αυτή γίνει δεκτή, θα επιφέρει «καραμπόλα» με συνέπειες για 15 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) από δέκα εκλογικές Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Χίος, που θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η βουλευτική έδρα, πρωτίστως του Κ. Τριαντάφυλλου.
 
Δεν ανησυχεί ο Κ. Τριαντάφυλλος
Ο βουλευτής Χίου πάντως μιλώντας στον «π» υποστήριξε πως η ένσταση είναι παντελώς αβάσιμη, στηρίζεται σε δημοσιεύματα και δεν είναι τυχαίο πως έχει κατατεθεί από εκλογείς (απλούς πολίτες) κι όχι από βουλευτές, ενώ  παράλληλα δεν υπάρχουν δημοσιευμένα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ