7.7.2014 12:03

«Καθημερινά» στο Ίδρυμα «Μ. Τσάκος»

Στο φιλόξενο αύλειο χώρο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης πραγματοποιείται η διπλή εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών, του γνωστού Μ.Ε.Ο.Θ. , μεθαύριο Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 στις 20.30.
Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ο τελευταίος τόμος, των τόσο γνώριμων και οικείων μετά από τόσα χρόνια «Καθημερινών» του συναδέλφου και αγαπητού φίλου Δημήτρη Φρεζούλη. Πρόκειται για τα περίφημα συνοπτικά, μα τόσο περιεκτικά κείμενα του Δημήτρη, τα οποία κοσμούν, ναι κοσμούν, δεν καλύπτουν μόνο, το πάνω μέρος της δεύτερης σελίδας της εφημερίδας «Αλήθεια», της ημερήσιας μέχρι πρότινος και πλέον εβδομαδιαίας φευ, μακροβιότερης χιώτικης εφημερίδας, που όλους εμάς τουλάχιστον, όλους όσους ενασχολούνται με τον τοπικό τύπο, αποτελούν ένα κομμάτι δικό μας, της ζωής και της ύπαρξής μας.                                                                                                                             

Στο πνεύμα αυτό «Τα καθημερινά» των ετών 2012-13, που στη μνήμη του αξέχαστου Αντώνη Παληού, ο αδελφός του Γιάννης συνεχίζει την παρακαταθήκη εκείνου, τυπώνοντάς τα, ο δικός μας Νίκος Γεωργούλης προλογίζει την έκδοση και δικαίως αναλαμβάνει την παρουσίαση του έργου στο κάλεσμα του δημιουργού, της έκδοσης, του ΜΕΟΘ και του Ιδρύματος «Μ.Τ.». Με τη σειρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Ζαφείρης και η συγγραφέας Μέλη Βυζανιάρη-Τσακού, αναλαμβάνουν την ανάγνωση αποσπασμάτων, σε μια ίσως θεατρική απόδοση του γραπτού λόγου Φρεζούλη.                                                                                            

Το Αυγό και η Θ.Ο.Χ                                                                                        

Ο κραταιός πολιτιστικός σύλλογος των Θυμιανών, θα προσφέρει στη συνέχεια στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να απολαύσουν το θεατρικό μονόπρακτο «Το Αυγό» του Κώστα Μουρσελά.                                    Τη σκηνοθετική διδασκαλία έχει αναλάβει η Αυγουστίνα Λυκουρίνα, και την απόδοση τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Χίου, Γιάννης Τσουμπαριώτη και Μάρκος Διαμαντάρας .
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ