4.4.2013 12:12

Καθιέρωση Ημέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και αποκλεισμό της «Χρυσής Αυγής»

Την καθιέρωση του εορτασμού της 9ης Μαΐου ως παγκόσμια μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ζητά με επιστολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο φέτος –και κάθε χρόνο- να προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλη την περιφέρεια και να εορταστεί σαν μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών», αναφέρει.

Η ΛΑ.Σ. ζητά ταυτόχρονα να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εθνικές επετείους. «Αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, επίδοξος κληρονόμος του Χιτλερισμού, δεν έχει θέση στις εκδηλώσεις που τιμούν τους εθνικό-απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Προσβάλλει την ιστορική του μνήμη, τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα του ναζι-φασισμού. Προσβάλλει τον πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές παραδόσεις του.

Η καταδίκη και απομόνωση της είναι ζήτημα πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ