21.2.2012 13:26

Καθαρίζεται η πρότυπη πεζοπορική διαδρομή

40 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΝ. ΚΟΥΡΝΑΣ – ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ – ΠΑΝ. ΚΟΥΡΝΑΣ

Ογδόντα χέρια αποφασισμένων εθελοντών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για καθαρισμό της κυκλικής διαδρομής Παν. Κουρνάς – Αγ. Φανουρίου – Παν. Κουρνάς την Κυριακή και έβαλαν τις βάσεις ολοκλήρωσης μιας πρότυπης πεζοπορικής διαδρομής. Πλήρως εξοπλισμένα μέλη της «Όμικρον», της εθελοντικής ομάδας του πρώην Δήμου Ιωνίας, Ανιχνευτές πρόσκοποι αλλά και ενεργοί πολίτες με τσάπες, τσουγκράνες, πριόνια χειρός και βενζινοπρίονα μετέτρεψαν σε απόλυτα βατό ακόμη και για πρωτάρηδες πεζοπόρους τμήμα 2 χλμ. της κυκλικής διαδρομής συνολικού μήκους 4,4 χλμ. και έριξαν το σπόρο δημιουργίας μιας πρότυπης διαδρομής. «Επιλέξαμε αυτή τη διαδρομή διότι είναι κοντά στην πόλη και σχετικά εύκολο να καθαριστεί. Στόχος μας είναι να την ολοκληρώσουμε και στη συνέχεια, αφού τη σηματοδοτήσουμε, να την παρουσιάσουμε. Έτσι θα μπορεί κάποιος να την απολαύσει με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα προσανατολισμού», εξηγεί ο Δημ. Γιαννούμης.
Το νότιο τμήμα της διαδρομής που καθαρίστηκε θεωρείται πιο βατό για κάποιο αρχάριο στην πεζοπορία, ενώ το ορεινό τμήμα που απομένει αποτελείται από γιδόστρατες και δεν απαιτεί επίπονη εργασία καθαρισμού για την ολοκλήρωση του. «Η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης διαδρομής θα είναι ο δικός μας μαγνήτης για να πείσουμε κι άλλους ενεργούς πολίτες να ανακαλύψουν τη μαγεία των ιστορικών μονοπατιών της Χίου και να ριζώσει πιο βαθιά το αίτημα να αναδειχτούν», τονίζει ο Γ. Χαλάτσης.
Τους διοργανωτές ενθουσίασε η αυθόρμητη προσέλευση των εθελοντών της Ιωνίας και της «Όμικρον» και ήδη διαφαίνεται μια άτυπη συνεργασία των ομάδων μεταξύ τους για την ανάδειξη των βασικότερων διαδρομών πεζοπορίας στο νησί. «Θα στηρίξουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε για όλη τη Χίο και θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο σχεδιασμό διαδρομές και της περιοχής μας», δηλώνει ο Θεοδ. Τζούμας εκ μέρους των εθελοντών της Ιωνίας. Η εθελοντική πρωτοβουλία σε συνάρτηση με τον κατάλληλο συντονισμό ίσως διασώσει όσα δεν πέτυχαν τα κατά καιρούς πεταμένα κονδύλια από την Αυτοδιοίκηση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ