18.3.2014 13:38

Κατεπείγουσα η ρήτρα «νησιωτικότητας»

Ο Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Την ανάγκη αναδιοργάνωσης της λειτουργίας των δημοσίων φορέων και της δημιουργίας συνθηκών ανταγωνισμού στη θέση του κρατικού μονοπωλίου επισημαίνει ο υπ. Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Γ. Σπιλάνης τοποθετούμενος σχετικά με την εκποίηση των υποδομών και των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «η επιμονή της Κυβέρνησης για εκποίηση όλων των υπηρεσιών αλλά και των δημόσιων υποδομών (λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια ακόμη και … παραλίες) σε ιδιώτες με οποιοδήποτε τίμημα - αφού συχνά δεν εμφανίζεται παρά ένας ενδιαφερόμενος μετά από πολλές προσκλήσεις και «χαλάρωση» των όρων του διαγωνισμού - όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον μακροχρόνια, αλλά ούτε καν τα βραχυχρόνια προσδοκώμενα ταμειακά οφέλη για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους».

"Δεν είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας"

Ο κ. Σπιλάνης στεκούμενος στο θέμα της νησιωτικότητας σημειώνει ότι τόσο η Ε.Ε. όσο και η Ελλάδα οφείλουν να βρουν τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες σε ποιότητα και τιμή ανάλογες με την ηπειρωτική χώρα υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε όλα τα νησιά να είναι ελκυστικά για εγκατάσταση ανθρώπων και επιχειρήσεων.

«Η εφαρμογή της «ρήτρας νησιωτικότητας» έχει πάρει τη μορφή του κατεπείγοντος. Το προβλέπουν η Συνθήκη της Λισσαβόνας και το Ελληνικό Σύνταγμα. Το θεσμικό πλαίσιο ετοιμάστηκε. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση.  Εμείς την έχουμε», καταλήγει ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ