30.4.2015 16:18

Κατασκευή μαγιάτικων στεφανιών από το ΜΕΟΘ [ΦΩΤΟ]

Τηρώντας  το έθιμο δημιουργίας μαγιάτικων στεφανιών, ο πολιτιστικός σύλλογος ΜΕΟΘ θα διοργανώσει ανήμερα της πρωτομαγιάς εργαστήριο κατασκευής  στεφανιών στην αίθουσα του. « Η κατασκευή πρωτομαγιάτικων στεφανιών αποτελούσε ιεροτελεστία για τους νέους του χωριού αφού παλιά τα αγόρια ξενυχτούσαν την παραμονή της Πρωτομαγιάς προκειμένου να είναι εκείνοι που θα κόψουν τα ομορφότερα λουλούδια για να τα κάνουν στεφάνι και να τα πάνε στο μπαλκόνι της κοπέλας που τους άρεσε. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και πολλά μπερδέματα», σημείωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΜΕΟΘ κ. Κυρ. Φρεζούλης.

«Το πρωί της πρωτομαγιάς μαζεύουμε λουλούδια από τους αγρούς και από τους κήπους μας και φτιάχνουμε είκοσι συνολικά στεφάνια που τα τοποθετούμε στην είσοδο κάθε γειτονιάς του χωριού. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν στεφάνια και για το σπίτι τους και στις  23 Ιουνίου που γιορτάζει ο Άη Γιάνης ο Φανιστής ανάβουμε φωτιές και καίμε όλα τα στεφάνια για να ξορκίσουμε όπως προστάζει το έθιμο το κακό», καταλήγει ο κ. Φρεζούλης. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ