16.5.2012 14:43

Καταρρέουν οι Ο.Τ.Α. από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΚΕΔΕ

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό του «Π» ο δήμαρχος Χίου  Π. Λαμπρινούδης.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι έχουν μπλοκάρει όλες οι χρηματοδοτήσεις προς του δήμους, δεν μπορούν να πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα ενώ έχουν σταματήσει οι προσλήψεις συμβασιούχων αλλά και τα έργα αυτεπιστασίας.

«Είχαμε προγραμματίσει ορισμένα έργα αυτεπιστασίας τα οποία τώρα έχουν σταματήσει, παράλληλα η διαδικασία της κοινωνικής εργασίας έχει μπει στο ψυγείο ενώ αναφέρω ότι η υπηρεσία καθαριότητας που πέρυσι λειτουργούσε με 170 άτομα φέτος λειτουργεί με μόλις 54. Να έρθουν να μας πουν πως μπορούν με αυτούς τους όρους και αυτά τα μεγέθη να λειτουργήσουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.

Τα συγκεκριμένα θέματα πάντως, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στην Αθήνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Π. Λαμπρινούδη στο www.politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ