22.3.2012 17:06

Κατάργηση του ζήτησαν, διευκόλυνση έδωσε

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΡΟΞΕΚΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ Ο ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Την κατάργηση της βίζας για όλους τους Τούρκους που επισκέπτονται τα νησιά μας, είτε για μονοήμερη (χωρίς διανυκτέρευση) εκδρομή, είτε για 48ωρη παραμονή, είχαν ζήτησε πριν ένα μήνα, με κοινό τους υπόμνημα προς τους υπουργούς Εξωτερικών Στ. Δήμα, και Πολιτισμού – Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και τα Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.
Αντ΄ αυτής μόλις χθες σε εγκύκλιό του προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στο εξωτερικό, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, ζητά τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση προς υπηκόους τρίτων χωρών, που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, μέσω της παροχής ταχύτατων, αποτελεσματικών και φιλικών διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στην προσπάθεια για τη δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού, την ποσοτική και την ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου.
Επιμένουμε τοπικά
Απαντώντας σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης, τόνισε ότι οι προσπάθειες στρέφονται πλέον στη σύναψη τοπικών συμφώνων μεταξύ Χίου- Τουρκίας κάτι που ισχύει κι εφαρμόζεται ήδη στη Ρόδο και την Κω, ώστε να μην απαιτείται βίζα για τις μονοήμερες εκδρομές. Το θέμα αυτό μάλιστα προτίθεται να συζητήσει και στα πλαίσια της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ