15.10.2012 20:33

Κατάπτυστος ο έλεγχος του Υπουργείου για τα βρέφη αλλοδαπών

 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ θεωρεί κατάπτυστο, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό  το έγγραφο, με το οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών ζητά από τους Δήμους και τις Περιφέρειες την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς, για  να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

 

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

 

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί ευθέως μικρά παιδιά και οικογένειες, τη στιγμή που μέλη της πρωτοστατούν σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της και είναι γνωστή η θέση  που προεκλογικά εκφωνούσε ο βουλευτής της Η. Παναγιώταρος ότι «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους». 

 

Είναι επίσης πλέον προφανές ότι το ρατσιστικό μένος της Κυβέρνησης Σαμαρά και της Χρυσής Αυγής στρέφονται τώρα σε μωρά!! Τα βάζουν με μωρά….Ο Σαμαράς και η Χρυσή Αυγή, στον ίδιο δρόμο του ρατσιστικού μίσους, τα βάζουν με τους μετανάστες και επιδιώκουν να εκδιώξουν τα παιδιά τους από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Με την προθυμία που επιδεικνύει η κυβέρνηση  στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλει στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης.

 

Αντί η κυβέρνηση του μνημονίου να απειλεί μωρά, καλό θα ήταν να αναμετρούσε τις πομπές της, όταν πολλά από αυτά τα μωρά έμειναν έξω από την κοινωνική φροντίδα με τις εφιαλτικές περικοπές που έκανε στην Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται υπό κατάρρευση.

 

Αναρωτιόμαστε που σταματάει αυτός ο κατήφορος όταν  την οργή της κοινωνίας δεν διστάζει η τρικομματική κυβέρνηση  να τη στρέφει  σε αθώα βρέφη και νήπια; Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών.

 

Είναι πλέον προφανές είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις και ο αγώνας μας διμέτωπος.

Στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνία είναι οι φορείς της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στις πολιτικές αυτές της εξαθλίωσης και στους βαστάζους, που την στηρίζουν. 

 

Καλούμε την δημοτικές αρχές να μην ανταποκριθούν στο ανωτέρω έγγραφο και να το καταγγείλουν με τον πιο σαφή τρόπο.

Καλούμε την συνήθως λαλίστατη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να σπάσει την ένοχη σιωπή της, να σταματήσει να κρύβεται και να καταγγείλει την αποτρόπαια αυτή πράξη. Να καλέσει τους Δήμους να μην ανταποκριθούν και να μην γίνουν μαξιλαράκι στην πορεία του εκφασισμού της κοινωνίας μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ