22.3.2012 19:05

Καταλύεται η δημόσια υγεία

Ο ΣΕΣΝΟΧ ΚΥΡΗΞΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΤΣΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ!

Με μια ακραία απόφαση, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ο ΣΕΣΝΟΧ κλείνει το Νοσοκομείο με κατάληψη διαρκείας από την επόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας δυναμικά στη μείωση κατά 40% της ετήσιας επιχορήγησης για την κάλυψη των νυχτερινών και των εξαιρέσιμων ωρών εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι τα νυχτερινά και τις αργίες που θα δουλεύουν. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού το Νοσοκομείο θα εξυπηρετεί αυστηρά και μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «το Νοσοκομείο πρέπει να επιχορηγηθεί άμεσα με 100.000 ευρώ, επιπλέον των 250 που εγκρίθηκαν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούν να καλύπτουν τις βάρδιες  χωρίς να πληρώνονται ή να λειτουργούν με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας, γεγονός που θα υποβάλει σε ένα ατελείωτο Γολγοθά όσους προσέρχονται στο Νοσοκομείο ακόμη και για την πιο απλή ιατρική πράξη ή εξέταση».
Το κούρεμα
Σημαντικός είναι και ο ισχυρισμός ότι το κούρεμα των ομολόγων έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα το Νοσοκομείο με την απώλεια περίπου 600.000 ευρώ.
Ανεπιθύμητοι
Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους και απαγορεύει την είσοδο στο Νοσοκομείο στους δύο βουλευτές Ε. Τσουρή,  Κ. Μουσουρούλη, στον υπουργό Α. Λομβέρδο, τη διοικήτρια και τον υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Β. Αιγαίου.
«Κάθε δυνατή προσπάθεια»
Ο Π. Μπουμπάρης δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με οποιονδήποτε, αλλά θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου για να προστατέψει και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς και το Νοσοκομείο.
«Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν, να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη λειτουργία του Νοσοκομείου για την προστασία των ασθενών. Το Νοσοκομείο δεν είναι κάτι που κλείνει, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετούνται τα περιστατικά που πρέπει».
Αναφερόμενος στο θέμα του ποσού των 600.000, υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί, όταν το Δημόσιο Ταμείο ανακοινώσει στοιχεία  για τις περικοπές στις υπηρεσίες και τους δημόσιους οργανισμούς.
Οι βουλευτές
Οι δύο τοπικοί βουλευτές απέφυγαν να σχολιάσουν το χαρακτηρισμό τους ως «ανεπιθύμητοι» από το ΣΕΣΝΟΧ, με τον Κ. Μουσουρούλη να τονίζει ότι δεν θέλει να ρίξει νερό στο μύλο του διχασμού.
Κατά εργατοπατέρων
Η διοίκηση των εργαζομένων του νοσοκομείου στρέφεται και κατά των εργατοπατέρων της  ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι, αν θέλουν να αντιδράσουν πραγματικά, πρέπει να προκυρήξουν απεργία διαρκείας και καταλήψεις όλων των δημοσίων υπηρεσιών, θεωρώντας ότι με την τακτική των άχρηστων 24ωρων κινητοποιήσεων που ακολουθούν κοιμίζουν τον κόσμο και διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ