29.1.2012 12:00

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός από την Οικονομική Επιτροπή

85 εκ. ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο προϋπολογισμός του δήμου Χίου για το 2012, ο οποίος κινείται αυστηρά στα πλαίσια καταγραφής των εσόδων και εξόδων που υπολογίζεται ότι θα έχει ο δήμος κατά την τρέχουσα χρονιά.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Λαμπρινούδη ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 85 εκ. ευρώ από τα οποία τα μισά καλύπτουν το λειτουργικό και προνοιακό σκέλος και τα υπόλοιπα αφορούν το επενδυτικό κομμάτι του δήμου.
Στα έσοδα του δήμου έχουν υπολογιστεί όσα αναμένεται να εισπραχτούν από τις προσόδους της ακίνητης περιουσίας του δήμου, από τέλη και δικαιώματα από την τακτική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών, από επιχορηγήσεις για την κάλυψη των προνοιακών επιδομάτων, από επιχορηγήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων καθώς και χρηματοδοτήσεις για επενδυτικούς λόγους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη και υποστηρίζοντας ότι έχουν προϋπολογιστεί τα χρήματα που απαιτούνται για τις κοινωνικές δαπάνες του δήμου, όπως η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και η ενίσχυση των οικονομικών αδυνάτων συμπολιτών μας.
Ο Γ. Χαλλιορής στάθηκε σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες της συμπλήρωσης του προϋπολογισμού δηλώνοντας ότι ο συνδυασμός του δε μετέχει στην κατάρτιση του, ούτε έχει δώσεις ανάλογες κατευθύνσεις γι αυτήν. Παράλληλα με δεδομένο ότι στον προϋπολογισμό εμπεριέχεται και το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο καταψήφισαν, ως συνέχεια καταψηφίζουν και αυτόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ