20.3.2012 12:17

"Καρτέλ" στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Χίου

 
Επιστολή διαμαρτυρίας για τις αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων απέστειλε σήμερα η ΕΛΜΕ Χίου προς την Περιφέρεια, το Δήμο Χίου και τους Βουλευτές.
Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, μέσα σε αυτή καταγγέλλει τη δημιουργία καρτέλ που συνεπάγεται αύξηση του εισιτηρίου της οικονομικής θέσης κατά 35% και της κλίνης από 25-30%.
Η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει:
«Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την ένταξη της χώρας στην εποχή του μνημονίου, η κατάσταση στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η  "απελευθέρωση" της ακτοπλοΐας, δεν οδήγησε ούτε στον ελεύθερο ανταγωνισμό, ούτε στη μείωση των εισιτηρίων και του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων, ούτε πολύ περισσότερο στην εξυπηρέτηση των μετακινούμενων από και προς το νησί μας.
Το κερδοσκοπικό μοντέλο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, το ζει η τοπική οικονομία του νησιού και φυσικά ο κάθε πολίτης ατομικά.
Καταγγέλλουμε αυτό το "καρτέλ" που από τη μία αύξησε το χρόνο του ταξιδιού από και προς τον Πειραιά στις 10 ώρες με ταυτόχρονη αύξηση του εισιτηρίου της οικονομικής θέσης κατά 35% και της κλίνης κατά 25-30%.
Αναρωτιόμαστε πότε η "Πολιτεία", που πετσόκοψε τους μισθούς των εργαζομένων,   θα προχωρήσει σε δραστικό έλεγχο της ασύδοτης αύξησης των τιμών των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών μεταφορών και στη δραστική μείωσή τους».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ