23.2.2017 9:46

Καρίβαλης στη θέση Μπελέγρη στο Λιμενικό Ταμείο;

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μια ψηφίδα βεβαιότητας στις επικείμενες δημοτικές αλλαγές δείχνει να προσθέτει στο σχεδιασμό του ο Μαν. Βουρνούς. Οι τελευταίες μέρες του Φλεβάρη και οι πρώτες του Μάρτη είναι και οι τελευταίες για τη θητεία του Μιχ. Μπελέγρη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο δήμαρχος έχει καταλήξει ήδη στον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Αλ. Καρίβαλη.

Η … έξωση δεν γίνεται κοινή συναινέσει. Ο νυν «κάπτεν» του Λιμενικού Ταμείου δεν έκρυψε ότι ο παράφορος έρωτας του είναι η διαχείριση των λιμενικών υποδομών. Κατά γενική ομολογία, μάλιστα, είχε επιτελέσει σημαντικό έργο, επιδιώκοντας σειρά καινοτομιών και κυρίως μη διστάζοντας να καταρτίζει τον προγραμματισμό δράσης του στη βάση της συνεργασίας με ιδιωτικοοικονομική αντίληψη.

Προφανώς όλα τούτα δεν ήταν αρκετά για τον δήμαρχο, ο οποίος κρίνει ότι υπήρξαν «διοικητικά κενά» και πρότεινε στον Μιχ. Μπελέγρη την παραμονή του στη θέση του αντιπροέδρου, με παράλληλη τοποθέτηση του σε θέση αντιδημάρχου.

Ο αντικαταστάτης

Για τη θέση του προορίζεται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Α/βάθμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Αλ. Καρίβαλης, από τη δουλειά του οποίου ο Μαν. Βουρνούς δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος, σε βαθμό που να του είχε περάσει η ιδέα αξιοποίησης στο πόστο του γενικού γραμματέα του Δήμου, πριν ο ρόλος καταλήξει στο Λ. Τσακό.

Για τη συγκρότηση και την οργανωτικότητα Καρίβαλη οι πάντες – και στο Δήμο και στην Τράπεζα όπου εργάζονταν – έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια.

Ερώτημα σε εκκρεμότητα, βέβαια, παραμένει κατά πόσο ένα τόσο ειδικό αντικείμενο, όσο η διαχείριση λιμενικών υποδομών, είναι εύκολο να αφομοιωθεί από ένα πρόσωπο χωρίς τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις.

Η άρνηση

Την πρόταση Βουρνού να μετακινηθεί σε αντιδημαρχεία της αρεσκείας του απέρριψε ευγενικά ο Μιχ. Μπελέγρης, εξηγώντας στο δήμαρχο ότι το Λιμενικό Ταμείο ήταν για εκείνον ο αρχικός και διακαής πόθος του. Τον εμπνέει το αντικείμενο ενασχόλησης και είχε δρομολογήσει ζητήματα τα οποία ήθελε να τα δει να ολοκληρώνονται.

Δεν διακατέχεται από αρχομανία, οπότε δεν τον συγκινεί ιδιαίτερα η πρόταση αναβάθμισης του στη θέση του αντιδημάρχου. Μάλλον θα επιλέξει καθήκοντα απλού δημοτικού συμβούλου, μια ευκαιρία να ενισχύσει την παρουσία του και στο γραφείο του.

Λογικά, αν δεν μεσολαβήσει κάποια συγκλονιστική ανατροπή, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλάζει τιμονιέρη και στο εξής ο Μιχ. Μπελέγρης περιορίζεται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ