12.6.2012 10:25

Καρφ(ι)ά στην τουριστική εικόνα του νησιού

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΦΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

 
Μια από τις κεντρικότερες και πιο διαφημισμένες παραλίες στο πλέον τουριστικό σημείο του νησιού, στον Καρφά, λειτουργεί χάρη στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και φροντίζουν συχνά πυκνά να καλύπτουν την ανεπάρκεια των υπευθύνων.
Η καθαριότητα γίνεται μια φορά τη μέρα αλλά δεν αρκεί. Δεκάδες οι ελλείψεις, πολλά τα προβλήματα. Από την άμμο που έχει βρεθεί σε όλο το κεντρικό οδόστρωμα προκαλώντας ένα σωρό πτώσεις κυρίως σε δίκυκλα, μέχρι τα επικίνδυνα πεζοδρόμια,  κάθε είδους υποδομές αποτελούν ζητούμενο για το επισκέπτη. Η εικόνα είναι δραματική και αδικεί κατά πολύ τον τόπο που επιθυμεί να προσφέρει... τουρισμό σε όσους διαλέγουν να βρεθούν στη Χίο για τις διακοπές τους.
Μήπως μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας;
 
 
 
BEACH VOLEY
Το γήπεδο για Beach Volley  αποτελεί φετινή προσθήκη στις δραστηριότητες της παραλίας. Κατά τα άλλα...
 
Κέντρο Γιαμού
Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των καταστημάτων της περιοχής είχε "γράψει" με χρυσά γράμματα το κατάστημα Γιαμός. Φέτος δε λειτουργεί και η εικόνα γύρω από αυτό κάθε άλλο παρά τουριστική είναι.
 
 
Τουριστικό Περίπτερο
Περασμένα μεγαλεία και για το τουριστικό γραφείο στον Καρφά. Έχει απομείνει η επιγραφή με τις ώρες λειτουργίας του. "Καθημερινά, ακόμη και Κυριακές ". Ποια χρονιάς όμως δεν εξηγεί...
 
 
Καλαθάκι σκουπιδιών
Από τα σκουπίδια δεν πρόκειται να σωθούμε για τον απλούστατο λόγο ότι όσες φορές κι αν καθαρίζεται η παραλία πρέπει κι ο κόσμος να δείχνει αντίστοιχα υπεύθυνη συμπεριφορά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ