Ειδήσεις

7/1/13 9:53

τελ. ενημ.: 7/1/13 9:55

Καμία παραγραφή για τη λίστα Λαγκάρντ

Καμία πρόθεση να μείνει αδιερεύνητο το θέμα της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει το ΚΚΕ, γι’ αυτό και σπεύδει να ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή του ότι κάθε προσπάθεια να κρυφτούν στοιχεία, τους βρίσκει πλήρως αντίθετους.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά τη «λίστα Λαγκάρντ» και να αποδοθούν ευθύνες. Συνεπώς η διερεύνηση δεν μπορεί να περιοριστεί στον πρώην υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες για την απόκρυψη, αλλοίωση στοιχείων ή άλλα σχετικά αδικήματα.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει σταθερά την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την αποφυγή κάθε περίπτωσης παραγραφής. Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση και τα κόμματα επιβάλλεται να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν για τη μη παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων.
Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τη «λίστα Λαγκάρντ» τονίζουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και τις αερολογίες των υποστηρικτών του περί εξυγίανσής του. Αναδεικνύουν επίσης την υποκρισία και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που μιλούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ληστεύουν το λαό.

 

Σχόλια άρθρου: 0