20.4.2016 10:29

Καμία ευθύνη στο Δήμο για τον υποσιτισμό

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ» ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ

Απάντηση στις αναφορές που γίνονται σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο δίνει ο Δήμος Χίου με ανακοίνωσή του, προκειμένου να σταματήσουν άμεσα όποιοι συσχετισμοί τον «δείχνουν» ως υπέυθυνο για τον υποσιτισμό των προσφύγων, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα.

Με την ανακοίνωσή του ο Δήμος ξεκαθαρίζει το προφανές. Ότι δηλαδή τα Κέντρα Πορσωρινής Κράτησης δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του και βέβαια δεν έχει σε καμία περίπτωση την ευθύνη της σίτισης των προσφύγων.

Αναλυτικά ο Δήμος αναφέρει:

«Επειδή, ο Δήμος της Χίου, τις τελευταίες μέρες, έχει γίνει αποδέκτης διαφόρων εκκλήσεων που αφορούν σε ζητήματα υποσιτισμού στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, διευκρινίζεται ότι:

-       Ο Δήμος Χίου δεν είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής. Υπεύθυνο για τη λειτουργία του Κέντρου είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

-       Ο Δήμος Χίου, έπειτα από ερώτημα σχετικό με το θέμα σίτισης προς τις υπεύθυνες αρχές, έλαβε την ενημέρωση ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί που να σχετίζεται με την επάρκεια τροφής στο Κέντρο.

-       Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες δωρεές προτρέπει τους ενδιαφερόμενους, διατηρώντας το ενδιαφέρον τους και την πρόθεση προσφοράς, να ενισχύουν προσπάθειες για τις οποίες έχουν βέβαιη προσωπική γνώση ή διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις, για να αποφεύγονται φαινόμενα εξαπάτησης ή άσκοπων δαπανών.

 Υπενθυμίζεται ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει, επανειλημμένα, επισημάνει στο αρμόδιο Υπουργείο τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, απαιτώντας την αποκατάστασή τους».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ