3.10.2013 11:28

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΟΥ

Δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώθηκαν πολύ γρήγορα! Αυτό ακριβώς εννοούσε η αντικαπιταλιστική αριστερά και οι περισσότερες συλλογικότητες του αγώνα, όταν λέγαμε εξ΄ αρχής ότι η αποκάλυψη, η τιμωρία και συνολικότερα η πάλη κατά του σύγχρονου φασισμού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των πολιτικών σχεδίων της μαύρης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τυφλή η αστική δικαιοσύνη, και κυρίως... ανεξάρτητη. Ελεύθεροι αφέθηκαν ήδη οι 3 χρυσαυγίτες βουλευτές και άλλοι κατηγορούμενοι και δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα δούμε στην δικαστική και νομική πορεία της υπόθεσης των εγκλημάτων των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Όταν βέβαια συλλαμβάνεται κάποιος διαδηλωτής στο σωρό, μπορεί να προφυλακιστεί για μήνες (ή και χρόνια χωρίς δίκη, όπως στην περίπτωση του Κ. Σακκά πρόσφατα), ενώ οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που υπερασπίζουν τον τόπο τους από τις πολυεθνικές χρυσού προφυλακίζονται άμεσα και χωρίς συζήτηση... Αναρωτιόμαστε επίσης, κατά πόσον ασχολήθηκαν και στο νησί μας οι αρμόδιοι με την καταγγελία για την απειλητική κατά της ζωής κομμουνιστών ανάρτηση, στο blog της νομαρχιακής επιτροπής της Χρυσής Αυγής στη Χίο (βλ. προηγούμενες ανακοινώσεις μας για το θέμα).

Ακόμα πιο σοβαρά γίνονται τα πράγματα με την ταυτόχρονη πολιτική προσπάθεια της συγκυβέρνησης να αναπτύξει την περίφημη θεωρία των "δυο άκρων". Έτσι, η κυβέρνηση δια στόματος Σαμαρά επιμένει στην αντιδραστική και επικίνδυνη θεωρία των δυο «άκρων», διευκρινίζοντας μάλιστα -σε ομιλία του κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στις ΗΠΑ- ότι τώρα «είναι καιρός να συντρίψουμε και το άλλο άκρο, αυτούς που ζητούν έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ»!!! Μια δήλωση άκρως επικίνδυνη, που δείχνει τους πραγματικούς στόχους-και φόβους-του συστήματος.

Μόνο η πάλη των εργαζομένων και του λαού, η κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης και η σύνδεσή της με τις εργατικές αντιστάσεις ενάντια στα Μνημόνια αλλά και ο αγώνας για να ανατραπεί η κυβέρνηση, μπορεί να συντρίψει το φασισμό και να δώσει διέξοδο ελπίδας απέναντι στη βαθιά κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κρίση στην οποία έχουν ρίξει την ελληνική κοινωνία οι αστικές δυνάμεις και οι πολιτικές εκφραστές τους.

Η συγκυβέρνηση και τα επιτελεία της... διατύπωσαν την ανιστόρητη και αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» επιδιώκοντας να ταυτίσουν στη συνείδηση του λαού τη μαφιόζικη και εγκληματική δράση των ταγμάτων θανάτου με την ανοιχτή μαζική αντίσταση του ελληνικού λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση και το κράτος «θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για μια ποιοτική τομή στον κρατικό αυταρχισμό μέσα από ένα αποπνικτικό θεσμικό πλαίσιο περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στο όνομα της «καταπολέμησης της βίας», απαιτώντας ταυτόχρονα δηλώσεις νομιμοφροσύνης από την Αριστερά και ένταξή της στο «συνταγματικό τόξο» της υποταγής. Για να κλιμακώσουν την επιχείρηση εκφοβισμού των αντιστεκόμενων απεργών και εργαζόμενων και τη στοχοποίηση των πιο ριζοσπαστικών και ανυπότακτων δυνάμεων του κινήματος.

Σε αυτό τον τόπο η εργατική τάξη, η νεολαία, η αγροτιά έχουν δείξει πολλές φορές ότι ξέρουν να υψώνουν το ανάστημά τους, να αντιτάσσουν «πύργο ατίθασο» στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το φασισμό, να οργανώνονται, να παλεύουν και να νικούν!

Κανένας εφησυχασμός λοιπόν! Όλοι στη μάχη και τους αγώνες! Με τον οργανωμένο λαό και την αποφασιστική πάλη, για να τσακίσουμε φασισμό και μνημόνια, κυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ