16.9.2016 16:38

Καμία δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στη Χίο δεν εκπληρώθηκε

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η επίκαιρη ερώτηση του κ. Μηταράκη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μουζάλα αναφορικά με το μεταναστευτικό στη Χίο. Έπειτα από το πέρας της συζήτησης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επιβεβαιώθηκε ότι στις προθέσεις του κ. Μουζάλα είναι να λειτουργήσουν 3 Hot Spots στο νησί. Δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο επιτάχυνσης των διαδικασιών Ασύλου, δεν έχει κανένα πρόγραμμα για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα, είπε ότι η παλιά συμφωνία με τον Δήμο Χίου για τη ΒΙΑΛ άλλαξε λόγω των συνθηκών (!) και φυσικά δεν έκανε κανένα απολύτως σχόλιο για της καταγγελίες του κ. Βουδούρη για τις κυβερνητικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν απολύτως κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Γι αυτό επιδίδονται και σε προσωπικές επιθέσεις. Για να κρύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων τους και την αποτυχία της πολιτικής τους.

Η Χίος έβαλε πλάτη, φιλοξενεί δωδεκαπλάσιο αριθμό προσφύγων από τον μέσο όρο στην επικράτεια. Όμως καμία δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στη Χίο δεν εκπληρώθηκε με αποτέλεσμα να μην εμπιστευόμαστε τις νέες διαβεβαιώσεις της. Όπως έχει τονίσει η ΝΔ η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει στην πράξη την συμφωνία ΕΕ Τουρκίας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Όπως φάνηκε σήμερα και από τις προσωπικές επιθέσεις αδυνατεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και όπως έχω ξαναπεί: αν δεν μπορεί, ας παραιτηθεί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ