19.2.2015 14:50

Καλύψτε τα αγροτικά ιατρεία της Χίου

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Την άμεση στελέχωση με ιατρικό προσωπικό όλων των αγροτικών ιατρείων της Χίου ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού προς τον Υπ. Υγείας οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Τάσσος, Γ. Λαμπρούλης και Μ. Συντυχάκης.

Αναφερόμενοι στο πρόβλημα της υποστελέχωσης οι τρεις βουλευτές σημειώνουν:

«Τα Αγροτικά Ιατρεία της Β. Χίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καλύπτουν 25 χωριά με κατοίκους κυρίως υπερήλικες. Ιδιαίτερη δυσκολία υπάρχει στα χωριά της Αμανής και του Πελιναίου, λόγω των ορεινών όγκων, όπου οι γιατροί χρειάζεται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις με ιδία μέσα.

Αρνητική είναι η κατάσταση  και με τα αγροτικά ιατρεία Λαγκάδας – Συκιάδας - Αυγωνύμων- Αναβάτου. Τα χωριά μένουν ακάλυπτα από ιατρική περίθαλψη. Λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των κατοίκων και των μεγάλων αποστάσεων χρειάζεται να παρθούν μέτρα για να έχουν άμεση και ταχτική περίθαλψη.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται μέχρι σήμερα στα πλαίσια της ΕΕ και στον τομέα της Υγείας με τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση, μια πολιτική που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος για το κράτος και ατομική ευθύνη του κάθε ασθενή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό των Αγροτικών Ιατρείων της Χίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της περιοχής καθώς και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των γιατρών». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ