14.5.2014 10:49

Καλώς τα παιδιά!

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΤΗ ΧΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο Γ. ΜΗΛΙΟΣ, Ο ΠΑΝ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Ο ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΒΕΡΝΙΚΟΣ

Η Χίος στο χάρτη έχει περίοπτη θέση ωστόσο το ταξίδι προς το νησί δείχνει... απόφαση για τους πολιτικούς. 
Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν την προεκλογική περίοδο. Τότε είναι που και το νησί μας αποκτά μια άλλη εκλογική βαρύτητα και «επιστρατεύονται» σημαίνοντα στελέχη από κάθε χώρο για να μεταφέρουν το μήνυμα των εκλογών στους ακρίτες, που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων τους.
Δεν περιμέναμε αυτό να αλλάξει ούτε και τώρα είναι αλήθεια. Συνηθισμένοι είμαστε να υποδεχόμαστε, ως καλοί νοικοκυραίοι, τον κάθε πολιτικό που επισκέπτεται τον τόπο μας, ωστόσο διατηρούμε πάντα την απαίτηση να τον ξαναβλέπουμε και όταν δεν υπάρχουν οι «σταυροί» ανάμεσά μας.

Πρώτος ο Γιάννης
Για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα είναι σχετικά γεμάτο. Σήμερα φθάνει στη Χίο ο συμπατριώτης Γιάννης Μηλιός (χιακή η καταγωγή του), υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μηλιός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 13.30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στις 20.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική ομιλία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αγλ. Κυρίτση στην πλατεία Βουνακίου.

Σοσιαλιστικό δίδυμο
Την Πέμπτη τα φώτα πέφτουν πάνω στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της «ελιάς», Γ. Βερνίκο, που αμφότεροι θα επισκεφθούν τη Χίο και θα παραχωρήσουν συνέντευξη στο κτίριο της Περιφέρειας στις 10.45 το πρωί. Το ταξίδι προβλέπεται... αστραπή.

Κι ο Ψωμιάδης
Από τα μέρη δεν θα λείψει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» Παν. Ψωμιάδης, που την Πέμπτη θα βρεθεί στη Χίο και θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς. Μάλιστα θα μιλήσει και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στις 14.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να θυμίσουμε ωστόσο ότι τις προηγούμενες ημέρες από το νησί πέρασαν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.  

Η σύγκριση
Μια σύγκριση με τη διπλάσια σε πληθυσμό γειτονική Λέσβο θα απογοητεύσει τους εραστές του πολιτικού μας συστήματος. Απ’ το γειτονικό νησί πέρασε ήδη ο Αλ. Τσίπρας, ενώ χθες την επισκέφθηκε και ο Αν. Σαμαράς. Εδώ, τι να κάνουμε, περιοριζόμαστε με … τα δεύτερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ