19.3.2014 9:18

«Καλώς ήρθατε στις φυλακές… ίσως να ξανάρθετε»

Να ισορροπήσει μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που προκάλεσαν οι ανεξαρτητοποιήσεις των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα επιχειρεί να βρει η Χρυσή Αυγή, αν και κανείς πλέον δεν μπορεί να προδικάσει ότι έκλεισε ο κύκλος των αποχωρήσεων.

Ο ασφυκτικός κλοιός της Δικαιοσύνης που έχει σχηματιστεί γύρω από το ακροδεξιό κόμμα δημιουργεί ανεξέλεγκτες διασπαστικές δυνάμεις με αποτέλεσμα εκείνα τα στελέχη της ΚΟ της Χ.Α. που θεωρούν ότι δεν έχουν παραδοσιακή σχέση με το κόμμα να αναζητούν διαδρόμους διαφοροποίησης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μπούκουρας στηρίζει το υπόμνημά που έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ ενεργό μέλος του κόμματος. Το ίδιο επισήμανε και ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης, αν και οι έως τώρα ενδείξεις δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας σκέπτεται την ανεξαρτητοποίησή του.

Με τον τρόπο αυτό οι συγκεκριμένοι βουλευτές επιχειρούν διακριτικά να δείξουν ότι δεν συμμετείχαν στην πιθανή διαχρονική εγκληματική δράση της Χ.Α., δεν έχουν σχέση με το καταστατικό της και, άρα, να διαχωρίσουν νομικά την δική τους θέση από εκείνη των στελεχών που αποτελούν γέννημα θρέμμα του ακροδεξιού κόμματος.

Πάντως, από τις έως τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν αρθεί οι βουλευτικές ασυλίες οκτώ βουλευτών. Πρόκειται για τους Μ. Αρβανίτη, Ελ. Ζαρούλια, Ν. Κούζηλου και Δ. Κουκούτση για τους οποίους οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζήτησαν την άδεια του Σώματος ώστε να απαγγείλουν κατηγορίες για την σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για τους Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά και Γ. Λαγό που διώκονται για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Εκκρεμεί η μελέτη των υπομνημάτων του κ. Στάθη Μπούκουρα και του κ. Γιώργου Γερμενή (διώκονται για οπλοκατοχή). Να σημειωθεί ότι προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο δεύτερος επέλεξε να απαντήσει στην Επιτροπή δια υπομνήματος «παραβιάζοντας» την γραμμή που ακολούθησαν όλοι οι άλλοι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές. Επιπροσθέτως, εκκρεμεί η εξέταση των κ.κ. Χρ. Αλεξόπουλου, Πολ. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Αντ. Γρέγου και Ν. Μίχου από τα μέλη της Επιτροπής που θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ν. Μιχαλολιάκος προς βουλευτές: «Καλώς ήρθατε στις φυλακές… δεν αποκλείω να ξαναέρθετε»

Πάντως, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υποδέχθηκαν με επιθετική διάθεση τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος υποδέχθηκε τους βουλευτές με την εξής φράση: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!». Και πρόσθεσε: «Ρίξτε μια ματιά στις φυλακές... Δείτε τι ωραία που είναι εδώ, γιατί δεν αποκλείεται να σας φέρουν μια μέρα»».  

Ο αρχηγός της ΧΑ αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «χαλκευμένες» και την εις βάρος του δίωξη πολιτική. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ανάλογο ήταν το ύφος και των υπόλοιπων προφυλακισμένων βουλευτών, δηλαδή των Χρ. Παππά, Γ. Λαγού και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γερμενής επέλεξε να μην συναντηθεί με την Επιτροπή, αλλά να απαντήσει με υπόμνημα, που ετοίμασε ο δικός του δικηγόρος. Μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ανήσυχος, φοβισμένος και επιθετικός, ενώ θεωρούν ότι η συμπεριφορά του κ. Παππά ήταν η χειρότερη.  

Ο τελευταίος τους αποκάλεσε «περιοδεύοντα θίασο», τους ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει το έργο τους και αποχώρησε, χτυπώντας την πόρτα.  Με ειρωνική διάθεση εμφανίστηκε ο Γ. Λαγός, ο οποίος, στην ερώτηση τι ήθελε τα φυσίγγια, απάντησε: «Για να τα βλέπω κάθε πρωί, να τα καμαρώνω» και πρόσθεσε: «Τα ήθελα για να σκοτώσω τέσσερις - πέντε και τις φωτοβολίδες τις ήθελα για την ημέρα της επανάστασης».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ