7.10.2016 14:20

Καλογήρου: Δεν είναι δυνατόν 7 μήνες μετά τη συμφωνία να μην έχουν στελεχωθεί οι υπηρεσίες Ασύλου

Μέσα από τη στελέχωση των υπηρεσιών που εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου περνά η αποσυμφόρηση των νησιών από μετανάστες και πρόσφυγες, δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». 

«Δεν είναι δυνατόν επτά μήνες μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να μην είναι στελεχωμένες οι υπηρεσίες για την εξέταση και την απονομή του Ασύλου και να είναι υποχρεωμένοι και οι μετανάστες και πρόσφυγες σε μία πολύμηνη αναμονή για την έκδοση της απόφασης, αλλά και η τοπική οικονομία και κοινωνία να υφίσταται τις επιπτώσεις από όλη αυτή την κατάσταση» είπε η κ. Καλογήρου. 

Σημείωσε ότι στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βρίσκονται περισσότεροι από 11.000 μετανάστες και πρόσφυγες. «Όσες υποδομές και να γίνουν, ποτέ δε θα είναι αρκετές, εάν δε στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Ασύλου. Τα νησιά δε μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος μόνα τους, αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποδομές δυναμικότητας 5.450 ατόμων και εκεί εξαντλείται και όλη η δυνατότητα των νησιών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη, οι προσφυγικές ροές κυμαίνονται σε 50 με 100 άτομα την ημέρα, όμως «όσο δεν στελεχώνονται οι υπηρεσίες Ασύλου, αυτό οδηγεί στις συνθήκες υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στα νησιά», ενώ «εγκαθίσταται σιγά - σιγά μία αβεβαιότητα στην κοινωνία των νησιών, που δημιουργεί ατμόσφαιρα ανασφάλειας και φόβου».


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ